Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналіст The Hill знову написав про втручання посольства США в роботу "героя" Луценка

Середа, 27 березня 2019, 15:22
Журналіст The Hill знову написав про втручання посольства США в роботу героя Луценка

В американському виданні The Hill знову з’явився матеріал про нібито втручання посольства Сполучених Штатів у роботу українських правоохоронців.

Матеріал вийшов як особиста думка журналіста Джона Соломона.

Раніше цей журналіст записав інтерв’ю з генпрокурором України Юрієм Луценком. Останній тоді заявив, що посол США Марі Йованович дала йому список осіб, яких не треба переслідувати.

Тепер журналіст стверджує, що цей список стосувався антикорупційних активістів, яких спонсорував бізнесмен Джон Сорос та адміністрація тодішнього президента Барака Обами.

Таку вказівку українське слідство нібито отримало під час виборів президента Сполучених Штатів, на яких Сорос підтримував соратницю Обами Гілларі Клінтон.

Йдеться про активістів "Центру протидії корупції", проти яких у 2016 році прокуратура відкрила справу про привласнення коштів уряду США.

У списку тих, кого не треба було переслідувати, нібито був засновник "ЦПК" і два народних депутати, які підтримували активістів та антикорупційні реформи. Їхні імена журналіст не називає.

При цьому він говорить про Луценка як про особу, яку "багато хто на Заході вважає героєм за два роки в’язниці після боротьби з російською агресією" (за часів Януковича Луценка звинуватили у незаконному оформленні на роботу свого водія, порушеннях з наданням йому квартири і пенсії).

У "Центрі протидії корупції" заявили, що готують спростування статті.

Крім того, активісти стверджують, що Луценко сам називав "безглуздою" справу проти них.

Читайте також: Луценко проти Америки: чому "атака" на посла США зашкодить самій Україні

Нагадаємо:

  • Луценко заявив, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати".
  • Держдеп США у відповідь заявив, що слова Луценка неправдиві.
  • Активісти "Центру протидії корупції" також заявили, що генпрокурор сказав неправду і показав документ, який не стосується Йованович.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування