Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко й Порошенка розділяє менше 1% – Інститут Яременка й Соцмоніторинг

Четвер, 28 березня 2019, 12:14

За Володимира Зеленського на виборах президента готові проголосувати 29,1% виборців, а Юлія Тимошенко випереджає Петра Порошенка на 0,7%, тобто в межах похибки.

Про це свідчать результати опитування Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка та Центру "Соціальний моніторинг", проведеного з 18 до 26 березня.

Так, серед тих, хто визначився з вибором і готовий прийти на дільницю, Тимошенко підтримали 16% респондентів, а Порошенка 15,3%.

 

За Анатолія Гриценка готові віддати голос 9,1%, за Юрія Бойка – 8,4%, за Олександра Вілкула – 6,1%, за Олега Ляшка – 5,7% опитаних.

Решта кандидатів не набирають і 3%.

При цьому на голосування готові прийти близько 85% респондентів (51,6% – точно підуть, 33,6% скоріше підуть).

Не збираються голосувати 8,4% опитаних. Не змогли відповісти, за кого голосуватимуть, ще 13,1% респондентів.

 

Для багатьох їхній вибір є не остаточним, найбільш упевнені в своєму виборі кияни.

 

Зеленський може набрати у першому турі 31,4% голосів за рахунок прихильників інших кандидатів, якщо тих не буде у списку.

Тимошенко в такому разі може наростити свій рейтинг до 18,9%, а на позиціях Порошенка "другий вибір" не позначиться – 15,4%.

 

Інститут імені Яременка й "Соціальний моніторинг" провели два всеукраїнських опитування: перша хвиля – 18-24 березня (вибірка 2040 респондентів), друга хвиля – 22-26 березня (вибірка 2000 респондентів). Виборців (людей старше 18 років) опитували методом домашнього face-to-face інтерв’ю.

Стандартне відхилення: +/- 2,2% для хвиль; при об'єднанні масиву даних (4040 респондентів) – 1,68%. Рівень кооперації респондентів: хвиля перша 57%, хвиля друга 51%.

Нагадаємо:

  • 28 березня – останній день, коли можна оприлюднити результати соціологічних опитувань, пов'язаних із виборами президента, що відбудуться 31 березня.
  • До цього часу свої рейтинги оприлюднили фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Київський міжнародним інститутом соціології, а також соціологічна група "Рейтинг".

Читайте також Динаміка любові. Хто перемагає у виборах президента за останніми рейтингами

Від ЄС до ядерної зброї: зовнішня політика Зеленського, Порошенка, Тимошенко і Гриценка

Що треба знати про головних кандидатів у президенти: програми, стратегії і спонсори

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування