Тимошенко відкинула ідею можливої коаліції з Бойком

П'ятниця, 29 березня 2019, 03:56

Кандидат у президенти України, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що не підтримує ідею можливої коаліції з "Опозиційною платформою - За життя".

Про це вона сказала в ефірі програми "Право на владу" в ефірі телеканалу "1+1", передає "Інтерфакс-Україна".

За її словами, заява Бойка про можливу коаліцію - спланована провокація.

"Перед виїздом в Москву Бойко скромно в якомусь контексті сказав, що він може з нами співпрацювати. Але я вважаю, що це була спланована провокація.

Ми не підтримуємо таких союзів, таких коаліцій ніколи не буде, ми за європейську Україну", - підкреслила Тимошенко.

Лідер Батьківщини" заявила, що Бойко і Віктор Медведчук, лідер руху "Український вибір - Право народу", член партії "За життя", "вилетіли до РФ при закритому повітряному просторі".

"Президент України дозволив Медведчуку і Бойко вилетіти в Росію і дозволив повернутися з РФ в Україну", - додала вона.

Нагадаємо:

  • Раніше кандидат у президенти від партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко заявив, що не виключає коаліції з іншими партіями, у тому числі з "Батьківщиною" Юлії Тимошенко.
  • 22 березня прем'єр Росії Дмитро Медведєв провів у Москві зустріч з представниками "Опозиційної платформи – За життя" кандидатом у президенти України Юрієм Бойком і кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком.
  • Після цього Бойко і Медведчук заявили, що будуть продовжувати вести переговори з керівництвом РФ, зокрема, щодо постачання в Україну російського газу.
  • Служба безпеки пообіцяла в стислі терміни надати у межах своєї компетенції правову оцінку поїздці Бойка і Медведчука до Москви.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що переліт Бойка до Москви стався з порушенням закону, оскільки в Україні заборонене пряме авіасполучення з РФ.
  • Прем’єр Володимир Гройсман дав доручення Державіаслужбі, ДПСУ та іншим компетентним органам перевірити, чи було допущено порушення закону і хто дозволив переліт кандидата у президенти, депутата Юрія Бойка у Москву на перемовини з главою російського уряду.
  • ГПУ заявила, що через вояж Бойка і Медведчука до РФ відкриє кримінальнепровадження.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News