Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко через офшори оплачувала послуги лобістів у США – CRP

П'ятниця, 29 березня 2019, 14:24

Кандидатка у президенти України Юлія Тимошенко оплачувала через підставні компанії й офшорні рахунки послуги з лобіювання американської "таємничої" структури Aveiro LP.В.

Про це йдеться в дослідженні Center for Responsive Politics.

На підставі американського закону про реєстрацію іноземних агентів – FARA, стало відомо, що Тимошенко – кінцевий "бенефіціар операції з надання іноземного впливу, що фінансується через мережу підставних компаній і офшорних рахунків".

Дослідниця Анна Массолія, яка підготувала матеріал, зазначила, що викриття таємних операції проти Тимошенко не завадили появі інших іноземних впливів і лобістських кампаній, які захищають її інтереси.

"Використовуючи складну мережу компаній з обмеженою відповідальністю, офшорних рахунків, підставних корпорацій та інших секретних структур, іноземні агенти, які стверджують, що діють від імені Тимошенко, витратили понад 2,3 млн дол. на операції впливу в Сполучених Штатах, навіть не розкриваючи, хто їх фінансує", - йдеться в дослідженні CRP.

Зокрема, вашингтонська компанія Wiley Rein подала до американського Мін’юсту документи, які свідчать про те, що Тимошенко є кінцевим бенефіціаром з оплати послуг "таємничої" фірми Aveiro LP.

Фірма нібито лобіювала інтереси чоловіка Тимошенко Олександра.

Водночас, в  документах Wiley Rein йдеться про те, що насправді робота Aveiro LP була спрямована на просування інтересів Юлії Тимошенко і її політичної партії "Батьківщина".

Нові дані FARA вказують на те, що Уайлі Рейн працював на чоловіка Тимошенко і займався лобістською діяльністю за кордоном, такою як зустріч з членами Конгресу.

Стверджується, що Рейн зізнався в роботі, в якості іноземного агента, на Олександра Тимошенка з 2011 до 2014 року, доки екс-прем’єрку не звільнили з в’язниці в Україні.

У наступні роки Рейн не повідомляв про лобіювання для Тимошенко.

Однак, як стверджують в дослідженні, нові таємничі клієнти Рейна  викликають підозри. У CRP вважають, що ці клієнти могли стати прикриттям для Тимошенко.

Крім того, фірма розкрила, що її послуги оплачують через різні компанії з обмеженою відповідальністю і офшорні компанії з ще більш сумнівними зв'язками.

Також лобістська фірма колишнього конгресмена Боба Лівінгстона - Livingston Group, підписала у 2018 році контракт з Innovative Technology and Business Consulting LLC. До цього компанія розірвала угоду з Avenue Strategies і Two Paths LLC, які пов’язують з Тимошенко.

Фірма Лівінгстона почала лобіювати інтереси Тимошенко і організовувати для неї зустрічі, хоча у документах про політика не йшлося.

Сама Тимошенко зв’язок з лобістськими організаціями заперечує.

Читайте також: Битва за Вашингтон. Офшорне лобі Юлії Тимошенко

Нагадаємо: 

  • У 2012 році американська юридична компанія "Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom" склала звіт на користь засудженого за державну зраду екс-президента Україна Віктора Януковича.
  • Зокрема, юристи Skadden склали звіт щодо справи проти екс-прем'єрки Юлії Тимошенко. Американці тоді нібито не знайшли доказів політичної мотивації рішення про її ув’язнення.
  • Раніше повідомлялося, що американська фірма "Two Paths LLС" у лютому 2018 року найняла піар-компанію "Avenue Strategies Global LLC" представляти інтереси Юлії Тимошенко.
  • Усього йшлося про виплату 390 тис доларів у 2018 році піарнику, який також обслуговував президента США Дональда Трампа.
  • Прізвище Тимошенко, як особи, якій надають лобісьські послуги, безпосередньо згадується в офіційній звітності піар-компанії, поданій до Департаменту юстиції США.
  • Раніше Тимошенко двічі відмовилася відповідати на запитання журналіста "Схеми" про походження десятків тисяч доларів на оплату послуг американських лобістів.
  • Крім того, відомості Департаменту юстиції США підтверджують, що американська компанія Innovative Technology and Business Consulting, найняла американських лобістів The Livingstone Group LLC для організації у 2018 році зустрічей Тимошенко з американськими політиками у Вашингтоні.
  • Вартість цих послуг складає 50 тисяч доларів на місяць у період з червня 2018 по червень 2019 року. Загальна сума контракту - 600 тисяч доларів.
  • Ця компанія також замовила послуги американської журналістки Naomi Decter Munson. Журналістка має за 15 тисяч доларів на місяць з серпня 2018 року по серпень 2019 року забезпечити медіа-підтримку Тимошенко в США.
  • Водночас у Тимошенко торік заявляли, що вона відмовилася від співпраці з американськими лобістами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...