Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Болтон: США розглядають війська РФ в Венесуелі як пряму загрозу регіону

Субота, 30 березня 2019, 04:23

Білий дім застеріг Росію та інші країни, що підтримують президента Ніколаса Мадуро, проти відправки військ і військової техніки до Венесуели, заявивши, що Сполучені Штати будуть розглядати такі дії як "пряму загрозу" безпеці регіону.

Про це пише Reuters.

Радник Трампа з національної безпеки Джон Болтон зробив друге попередження РФ в різкій офіційній заяві.

"Ми настійливо застерігаємо прихильників, які перебувають за межами Західної півкулі, від розгортання військових активів у Венесуелі або де-небудь ще на півкулі з наміром почати або розширити військові операції", - сказав Болтон.

"Ми будемо розглядати такі провокаційні дії як пряму загрозу міжнародному миру і безпеці в регіоні. Ми будемо відстоювати і захищати інтереси Сполучених Штатів і наших партнерів в Західній півкулі", - підкреслив він.

Спеціальний представник США в Венесуелі Елліот Абрамс, виступаючи в Держдепартаменті, зазначив, що держсекретар США Майк Помпео отримав список варіантів відповіді на зростаючу присутність Росії в Венесуелі, включаючи нові санкції.

"У нас є варіанти і для росіян було б помилкою думати, що у них тут свобода дій. Це не так", - сказав Абрамс.

Нагадаємо:

  • До міжнародного аеропорту Майкетія (Каракас) в Венесуелі прибули російські військово-транспортні літаки Іл-62 і Ан-124 і близько сотні військових.
  • За даними онлайн-сервісів, літаки прибули до Каракаса з Сирії через Дакар.
  • Також повідомлялося, що літаки доставили 35 тонн вантажу.
  • 21 січня у  Венесуелі група військових здійснила спробу усунути від влади діючого президента Ніколаса Мадуро, який перебуває на посаді з 2013 року. 
  • 23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконуючим обов'язки президента.
  • Мадуро заявив, що країна розриває дипломатичні відносини з США після того, як президент США Дональд Трамп підтримав Гуайдо.
  • ЄС, Канада та низка інших країн висловили підтримку парламенту Венесуели на чолі з лідером опозиції Хуаном Гуайдо.
  • МЗС Росії звинуватив Вашингтон у спробі "провернути у Венесуелі апробовані сценарії зміни неугодних урядів" і не виключив збройного втручання ззовні.
  • На тлі протестів у Венесуелі до країни прибули російські найманці з "ПВК Вагнер" для охорони президента Ніколаса Мадуро.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування