Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вбивство Гандзюк: суд відмовив прокурорам, Мангер вільний від зобов’язань

Понеділок, 4 березня 2019, 15:15
Вбивство Гандзюк: суд відмовив прокурорам, Мангер вільний від зобов’язань

Суд відмовив прокурорам у задоволенні клопотання про продовження запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Відповідне рішення виніс суддя Шевченківського райсуду Києва 4 березня, передає "Громадське ТБ".

Як повідомив адвокат Мангера Олександр Шадрін, це означає, що застава у розмірі 2 мільйона 497 тисяч 300 гривень залишається як безстроковий запобіжний захід.

Також Мангер зобов'язаний з'являтися до слідчого, проте з нього знімуть браслет і він зможе пересуватися за межами Херсона. Крім того йому повертають закордонний паспорт.

Цю інформацію підтвердила прокурорка Вікторія Калита.

У прес-службі Генеральної прокуратури "Українській правді" повідомили, що ГПУ готуватиме нове клопотання про обрання запобіжного заходу.

Адвокат підозрюваного Дмитро Ільченко уточнив "Укрінформу", що термін дії зобов'язань Мангера - носити браслет, не виїжджати за межі Херсона закінчився ще 3 березня.

При цьому адвокат запевнив, що Мангер надалі з'являтиметься до слідчого за першим викликом.

Крім того, у понеділок Шевченківський райсуд столиці не зміг розглянути клопотання Генпрокуратури про відсторонення Мангера від посади голови Херсонської облради. Засідання мало відбутись о 10 годині 4 березня. Однак, через лікарняний судді засідання скасували.

Нагадаємо:

  • 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.
  • Мангер звинувачення відкидає, а на суді заявив, що Гандзюк нібито співпрацювала з СБУ, а напад буцім організував генерал СБУ Данило Доценко.
  • Вночі 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 2,5 млн грн. Пізніше його адвокат вніс за нього заставу, і голова облради вийшов на волю.
  • Мангеру вдягнули електронний браслет. Він запевняв, що нікуди не тікатиме і навіть повернувся на роботу в облраду.
  • В інтерв’ю "Українській правді" Мангер заявив, що Гандзюк мала конфлікти з різними владними структурами і навіть з Порошенком.
  • В Адміністрації президента Петра Порошенка запевнили, що у нього не було конфлікту з херсонською активісткою Катериною Гандзюк, яка померла через два місяці після того, як її облили кислотою.
  • В Службі безпеки повідомляли, що Мангер двічі під час проведення допитів відмовився давати покази.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування