В АП заявили, що Порошенко не мав конфлікту з Гандзюк

Понеділок, 25 лютого 2019, 19:09

В Адміністрації президента Петра Порошенка стверджують, що у нього не було конфлікту з херсонською активісткою Катериною Гандзюк, яка померла через два місяці після того, як її облили кислотою.

Про це в коментарі "Українській правді" заявив керівник прес-служби президента Андрій Жигулін.

"У Порошенка не було конфлікту з Гандзюк. Твердження Владислава Мангера безпідставні і брехливі", - запевнив він.

За словами представника АП, будучи підозрюваним у скоєнні вбивства глава Херсонської облради, очевидно, "намагається відбілити свою репутацію та репутацію своєї партії, яка несе за нього політичну відповідальність".

Відзначимо, що в інтерв’ю "Українській правді" Мангер заявив, що Гандзюк мала конфлікти з різними владними структурами і навіть з Порошенком.

Мангер був партійцем від "Батьківщини", але після звинувачень батька Гандзюк у причетності до організації вбивства активістки, заявив, що припиняє членство в "Батьківщині" на час розслідування.

9 лютого "Батьківщина" виключила Мангера зі своїх лав і рекомендувала піти з облради.

Також Віктор Гандзюк звинувачував у причетності до злочину партійця від БПП керівника Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, але генпрокурор Юрій Луценко запевнив, що доказів причетності Гордєєва немає.

Водночас слідство перевіряє на причетність до злочину заступника Гордєєва Євгена Рищука

Батько активістки назвав партії кандидатки в президенти Юлії Тимошенко і Порошенка "партіями вбивць".

Більше читайте в інтерв'ю Мангера: Коли Тимошенко стане президентом, швидко знайдуться ті, хто замовив Гандзюк

Нагадаємо: 

  • За тиждень до нападу на Гандзюк юрист Мангера здав в оренду майже за безцінь підозрюваному в організації вбивства Олексію "Москалу" Левіну базу відпочинку на узбережжі Чорного моря.
  • 11 лютого Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк і згодом обрали запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави. Його адвокат вніс заставу, і Мангер вийшов на волю та повернувся на роботу в облраду.
  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 2 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.
  • Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.
  • 4 грудня 2018 року правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк Олексію Левіну (Москалу), якого пов'язують з місцевою владою. Левіна оголосили в розшук, він переховується у Домінікані.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News