Насірову майже втричі зменшили розмір застави

Вівторок, 5 березня 2019, 09:12
Насірову майже втричі зменшили розмір застави

Шевченківський райсуд Києва зменшив розмір застави екс-голові Державної фіскальної служби Роману Насірову зі 100 мільйонів гривень до 36 мільйонів.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

Зазначається, що 4 березня відбулось чергове судове засідання по суті з розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні про обвинувачення екс-голови ДФС України та керівника Департаменту ДФС України, на якому було продовжено дію запобіжних заходів фігурантам справи.

"Суд продовжив дію запобіжних заходів екс-голові ДФС та керівнику ДФС України, однак, за власної ініціативи, зменшив заставу для колишнього очільника ДФС України зі 100 млн гривень до 36 млн гривень відповідно до розміру цивільного позову у кримінальному провадженні", - йдеться у повідомленні.

У САП додали, що під час судового засідання стороною обвинувачення не було зачитано жодної сторінки обвинувального акту.

Повідомляється, що наступне засідання призначено на 15:30 год. 14 березня.

Нагадаємо:

  • Раніше суд арештував 300 тисяч доларів на британських рахунках екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, які він раніше не вказував у деклараціях.
  • Він не декларував кошти, однак вказав їх у декларації кандидата в президенти.
  • САП попросила арештувати ці 300 тисяч доларів США.
  • Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.
  • Кабінет міністрів звільнив його ще 31 січня 2018 року.
  • 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, та наказав виплатити йому компенсацію у 184 тисячі гривень.
  • Наразі досудове слідство вже завершене. 6 грудня суд почав розглядати справу по суті, однак все ще читає обвинувальний акт.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування