Суд арештував 300 тисяч доларів, які Насіров ховав 3 роки

Четвер, 14 лютого 2019, 13:16

Суд арештував 300 тисяч доларів на британських рахунках екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, які він раніше не вказував у деклараціях.

Про це повідомляє "Центр протидії корупції".

У четвер Шевченківський райсуд Києва розглядав клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про арешт коштів, які знаходяться на рахунку в банку Великої Британії.

За словами прокурора Андрія Перова, ці гроші заблокували на деякий час і звернулися до НАБУ із запитом про накладення арешту.

Захист Насірова заперечував проти задоволення клопотання.

Мовляв, установа, в якій відкритий рахунок Насірового, не є фінансовою установою в розумінні нашого законодавства. Адвокати стверджували, що ця установа є брокерською, а український КПК передбачає накладення арешту в банках або фінустановах.

Також на думку захисту, кошти Насірова не знаходяться на рахунку в класичному розумінні. Нібито немає точного балансу рахунку, оскільки британці зазначили приблизну суму.

"Сам Насіров заявив, що це не гроші, а якійсь договір, укладений ще до 2015 року", – зазначають активісти.

 
фото: цпк

Водночас, прокурор наголосив, що установа, в якій знаходяться гроші Насірова, є фінансовою, відповідно до британського законодавства. Рахунок екс-голова ДФС відкривав шляхом внесення готівкових коштів у 2015 році.

Нагадаємо:

  • Насіров упродовж трьох років, ймовірно, приховував 300 тисяч доларів, які розміщені на його банківському рахунку у Великій Британії.
  • Він не декларував кошти, однак вказав їх у декларації кандидата в президенти.
  • САП попросила арештувати ці 300 тисяч доларів США.
  • Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.
  • Кабінет міністрів звільнив його ще 31 січня 2018 року.
  • 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, та наказав виплатити йому компенсацію у 184 тисячі гривень.
  • Наразі досудове слідство вже завершене. 6 грудня суд почав розглядати справу по суті, однак все ще читає обвинувальний акт.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування