Зеленський до дебатів готовий, але Порошенко повинен вибачитися - радник

Вівторок, 2 квітня 2019, 17:16

Радник кандидата в президенти Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що шоумен готовий взяти участь в дебатах перед другим туром президентських виборів, але спочатку Петру Порошенку слід вибачитися.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Володимир Зеленський вже чітко дав зрозуміти, що готовий до дебатів, і йому абсолютно все одно, буде це Порошенко, Тимошенко або якийсь інший кандидат", - сказав він.

За його словами, поки рано говорити про те, як це буде відбуватися, коли, в якому режимі, оскільки треба дочекатися другого туру і "вирішувати проблеми по мірі їх надходження".

При цьому Разумков зазначив, що розуміє, "в які ворота намагаються грати" опоненти, але вважає, що їм спочатку варто було б вибачитися перед тією кількістю людей, яких образив Порошенко, обізвавши їх "маріонетками Коломойського" і називаючи інших кандидатів "проросійськими".

"Під час виборчої кампанії президент говорив, що є він, а все інше - це Путін (президент Росії Володимир Путін - ред). Так от якось дивно у нього вийшло, тому що виходячи з тих рейтингів, які показали ці вибори, 85 % - це не він (Порошенко - ред)", - сказав радник Зеленського.

На його думку, ці 85% є справжніми патріотами України, точно так само, як ті 15%, які проголосували за Порошенко.

"І в цьому наша ключова різниця - в повазі людей, які роблять свій усвідомлений вибір, в повазі громадян країни", - підкреслив він.

Нагадаємо:

  • Перед першим туром Володимир Зеленський, Петро Порошенко та Юлія Тимошенко відмовилися прийти на дебати в ефірі "Суспільного", однак потім Тимошенко показово прийшла на ток-шоу "Зворотний відлік" – сказала коротку промову й пішла.
  • У першому турі виборів, які відбулися 31 березня, лідирують Володимир Зеленський (понад 30% голосів) та Петро Порошенко (трохи менше 16%).  
  • Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів у президенти, які пройдуть у другий тур виборів, взяти участь у дебатах. Другий тур виборів має відбутися 21 квітня.
  • Чинний президент Петро Порошенко на словах готовий взяти участь у дебатах із шоуменом  Володимиром Зеленським.
  • Зеленський теж ніби згоден, але його радник Руслан Рябошапка заявив, що не бачить сенсу у дебатах: "Яке питання до Зеленського може бути від Порошенка, який вважає його маріонеткою Коломойського? Може, він з Коломойським влаштує дебати? Чи Коломойський із Медведчуком?".
  • Пізніше в мережі запустили "дебати-челендж", в якому українців закликають стимулювати в соцмережах основних претендентів на пост президента Володимира Зеленського та Петра Порошенка взяти участь у публічних дебатах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
21:36
Через російський обстріл передмістя Херсона загинула літня жінка
Усі новини...