Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Павло Гриб їсть і вживає ліки – консул

Четвер, 4 квітня 2019, 23:12

Український політв’язень Павло Гриб, засуджений в РФ до 6 років, після припинення голодування вживає необхідні ліки.

Про це повідомив виконувач обов’язків генерального консула в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський, який нещодавно відвідав політв’язня в СІЗО, передає "Громадське".

Консул підтвердив, що 29 березня Гриб припинив голодування, він протримався чотири дні. За його словами, зараз політв’язень харчується та активно цікавиться політичною ситуацією в Україні.

"Гриб харчується, вживає ліки та цікавиться політичною ситуацією в Україні", — розповів консул.

"Гриб у найближчі дні очікує на зустріч з адвокатом для опрацювання своєї позиції у вищій судовій інстанції РФ", — додав Малишевський.

Нагадаємо:

  • 22 березня в РФ українського політв'язня Павла Гриба засудили до 6 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму. Гриб оголосив голодування.
  • Перед вироком політв'язень виступив з останнім словом у суді, не визнав звинувачень і назвав представників ФСБ "бандитами і вбивцями".
  • 25 березня Петрашис заявив, що через оголошене голодування Гриба перевели в окрему камеру.
  • 30 січня 2019 року батько Гриба заявив про його критичний стан, а український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що йому потрібна негайна операція на серці, оскільки стан його здоров'я - надкритичний
  • 26 березня Денисова направила російському омбудсмену Тетяні Москальковій медичні дослідження, що підтверджують важкий стан Гриба і заявила про загрозу його життю через голодування. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування