Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перейменування УПЦ МП: Новинський каже, що суд визнав протиправними дії Парубія

Субота, 6 квітня 2019, 14:49

Нардеп від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський заявляє, що Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії голови Верховної Ради Андрія Парубія у зв'язку з прийняттям законопроекту про обов'язкове перейменування УПЦ МП.

Як написав нардеп у суботу на своїй сторінці в Facebook, таке рішення було прийнято в п'ятницю.

"Вчора Окружний адміністративний суд міста Києва постановив визнати дії голови Верховної Ради України Парубія Андрія Володимировича протиправними, задовольнивши позов народного депутата фракції Опозиційний блок Олександра Долженкова. Йдеться про прийняття Верховною Радою законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації"", - написав він.

Новинський також уточнив, що законопроект стосувався спроби "насильно перейменувати" УПЦ МП на Російську церкву в Україні.

"Мало того, що влада не має конституційного права втручатися в релігійні питання, так ще й всупереч вимогам Регламенту законопроект поставили на повторне голосування, бажаючи домогтися заздалегідь запланованого результату", - зазначив він.

На сайті Окружного адмінсуду Києва та в Єдиному державному реєстрі судових рішень інформація про дану ухвалу наразі відсутня.

Нагадаємо:

  • 20 грудня 2018 року Верховна Рада проголосувала за проект закону, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.
  • Речник УПЦ МП архієпископ Климент заявив: "Цей закон до нашої церкви ніякого стосунку не має, тому що жодним чином ніде не прописано, що ми маємо стосунок, субординацію, керування з якимось закордонним центром, де є держава-агресор".
  • Пізніше в УПЦ МП заявили, що законопроект порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих громадян України і закликали президента Петра Порошенка ветувати його.
  • 22 грудня вказаний закон підписав президент Петро Порошенко.
  • Українська православна церква Московського патріархату заявила, що ініціюватиме звернення до Конституційного суду щодо цього закону.
  • 26 січня Міністерство культури оприлюднило перелік релігійних організацій, які мають змінити назву.
  • 22 березня Окружний адмінсуд Києва повідомив, що УПЦ МП подала позов до Міністерства культури через вимогу вказати у своїй назві приналежність до Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування