Справа Гандзюк: Мангер розкритикував Порошенка за ймовірне звільнення Гордєєва

Неділя, 7 квітня 2019, 13:18
Справа Гандзюк: Мангер розкритикував Порошенка за ймовірне звільнення Гордєєва

Підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк голова Херсонської облради Владислав Мангер засуджує намір президента Петра Порошенка звільнити голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва через наполягання активістів.

Про це Мангер написав у неділю на своїй сторінці в Facebook.

Він нагадав, що представники ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" повідомили, що отримали запевнення Порошенка в тому, що відставка Гордєєва буде задоволена.

"Отже, голова ХОДА буде звільнений президентом не з причин професійної діяльності, а тому, що... купка "активістів" наполягла на цьому", - обурюється Мангер.

"Потурати лише якійсь купці осіб, більшість з яких, я впевнений, Катерину навіть не знали, це, як мінімум, неправильно. Я не прихильник "Солідарності" – це очевидно. Але Ваше рішення навіть у мене, опозиціонера, викликає подив. Звільнити Гордєєва лише з примусу спільноти "ХЗКГ?" – це зрада людини, яка вірно Вам служила!", - звернувся він до Порошенка.

Мангер також вважає, що своїм рішенням президент дав можливість "будь-якому угрупованню, що називає себе "активістами", вирішувати питання державного значення, призначати свою владу і впливати на уряд".

"Якщо ми будемо продовжувати слідувати подібним методам, нам ніколи не побудувати міцну державу, в якій буде комфортно жити всім, а не тільки тим, хто більш горлатий, нахабний і безпринципний", - написав голова облради.

Нагадаємо:

  • 6 квітня голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, якого звинувачували в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, після розмови з президентом подав у відставку з займаної посади за власним бажанням.
  • Пізніше Гордєєв заявив, що "сфабрикований проти нього негатив" не має відбитися на другому турі виборів президента.
  • Активісти ініцативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" повідомили про закриту зустріч із Порошенком, в ході якої він запевнив, що підпише заяву про звільнення з посади голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та пообіцяв, що будуть і інші рішення стосовно прізвищ, які озвучувались серед замовників вбивства Гандзюк.
  • 5 квітня на підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк голову Херсонської облради Владислава Мангера знову вдягли електронний браслет.
  • 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.
  • Згодом генпрокурор Юрій Луценко розказав, як, за версією слідства, Мангер готував убивство Гандзюк.
  • Вночі 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 2,5 млн грн. Пізніше його адвокат вніс за нього заставу, і голова облради вийшов на волю.
  • Мангеру вдягнули електронний браслет. Він запевняв, що нікуди не тікатиме і навіть повернувся на роботу в облраду.
  • 3 квітня суд відмовився взяти Мангера під варту, але зобов'язав його носити електронний браслет.
  • 6 березня Шевченківський суд відсторонив Мангера від посади голови Херсонського облради до 6 квітня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування