Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернатор Херсонщини пояснив свою відставку другим туром виборів

Неділя, 7 квітня 2019, 09:45
Губернатор Херсонщини пояснив свою відставку другим туром виборів

Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, який у суботу подав у відставку, заявив, що "сфабрикований проти нього негатив" не має відбитися на другому турі виборів президента.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, пояснюючи мотиви відставки.

"Чому я це зробив (подав у відставку – ред.)? Тому що я не хочу, щоб наслідки інформкілерства проти мене вплинули на спокій нашої держави, а разом з тим і на спокій Херсонщини. Я не хочу, щоб в такий складний час виборів сфабрикований проти мене негатив хоч якимсь чином негативно відобразився на другому турі виборів президента України та Верховного головнокомандувача!", - заявив Гордєєв.

Він стверджує, що інтереси держави для нього важливіші за посаду.

"Я сам розвію будь-які сумніви та весь бруд щодо мене, який безпідставно поширюють в інформаційному просторі. В мене немає ні підстав, ні бажання ховатися за посадою ані від людей, ані від слідства. Я готовий захищати і буду захищати своє чесне ім‘я", - написав чиновник.

Нагадаємо:

  • 6 квітня голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, якого звинувачували в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, після розмови з президентом подав у відставку з займаної посади за власним бажанням.
  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду невідомий облив активістку Катерину Гандзюк кислотою. Вона потрапила до реанімаціъ з сильними опіками, а за 3 місяці померла у лікарні після численних операцій.
  • У причетності до її вбивства підозрюють членів БПП - голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука, тимчасово відстороненого від посади.
  • Після першого туру президентських виборів активісти з ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" закликали діючого президента Петра Порошенка звільнити причетних, на їх думку, до вбивства Гандзюк херсонських чиновників Андрія Гордєєва та Євгена Рищука.
  • Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його дочки співпрацював з партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та членом БПП Андрієм Гордєєвим.
  • Мангер заявив, що припиняє членство у "Батьківщині" на час розслідування, 9 лютого Мангера виключили з "Батьківщини" і рекомендували піти з посади глави облради.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування