Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновник зі "справи Гандзюк" написав заяву про відставку

Субота, 6 квітня 2019, 17:51
Чиновник зі справи Гандзюк написав заяву про відставку

Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, який може бути причетний до вбивства активістки Катерини Гандзюк, подав у відставку з займаної посади за власним бажанням.

Заяву Гордєєва на ім'я президента України Петра Порошенка 6 квітня опублікував на своїй сторінці у Facebook нардеп від БПП Олександр Співаковський.

Відповідно до оприлюдненого документу, заяву написано 5 квітня.

6 квітня Порошенко мав розмову з Гордєєвим, після чого той підписав заяву на звільнення, офіційно він буде звільнений з посади керівника ОДА через 7-8 днів.

Про це заявив сам Порошенко під час зустрічі з представниками громадських організацій, повідомила виконавчий директор "Центру протидії корупції" Дар'я Каленюк. 

 

Нагадаємо,

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду невідомий облив активістку Катерину Гандзюк кислотою. Вона потрапила до реанімаціъ з сильними опіками, а за 3 місяці померла у лікарні після численних операцій.
  • У причетності до її вбивства підозрюють членів БПП - голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука, тимчасово відстороненого від посади.
  • Після першого туру президентських виборів активісти з ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" закликали діючого президента Петра Порошенка звільнити причетних, на їх думку, до вбивства Гандзюк херсонських чиновників Андрія Гордєєва та Євгена Рищука.
  • У "справі Гандзюк" поліція затримала 5 підозрюваних: В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, Сергія Торбина та Микиту Грабчука. 
  • Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його дочки співпрацював з партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та членом БПП Андрієм Гордєєвим.
  • Мангер заявив, що припиняє членство у "Батьківщині" на час розслідування, 9 лютого Мангера виключили з "Батьківщини" і рекомендували піти з посади глави облради.
  • 4 грудня 2018 р. правоохоронці оголосили про підозру в організації нападу на Гандзюк людині на прізвище Левін.Олексій Левін (Москаленко) є помічником депутата Херсонської облради Миколи Ставицького. У січні 2019 року СБУ оголосила Левіна у розшук. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування