Суд відмовився взяти Мангера під варту

Середа, 3 квітня 2019, 02:44

Суд відмовився взяти під варту головуХерсонської облради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Про це це повідомив журналіст Іван Антипенко у facebook.

"Суд не взяв Мангера під варту. На підозрюваного в організації вбивстві Каті судом покладені обов'язки здати прокурору закордонний паспорт, з'являтися до органів слідства за першою вимогою, не відлучатися з Херсона без дозволу слідчого чи прокурора та носити електронний браслет", - написав він.

Раніше суд відсторонив від участі у засіданні адвоката родини Гандзюк Євгенію Закревську.

Закревська повідомляла про стеження за нею невідомих на автомобілі з херсонськими номерами. У зв’язку з цим адвокати Мангера запропонували видалити Закревську з судового процесу, тому що вона тепер – потерпіла. Суд задовольнив цю пропозицію.

У лютому адвокати Мангера стверджували, що за ними стежать, а їхні телефони прослуховуються. Через це захист просив відкласти засідання, посилаючись на те, що перебування адвокатів у судових засіданнях наразі є небезпечним для них. 

Суддя вирішив задовольнити прохання захисту частково. Засідання продовжилось, однак після його завершення диск із записом, на якому містяться заяви адвокатів, повинні були скерувати в поліцію для розгляду і можливого розслідування.

Читайте також: Безкарність вбиває. Ким була і за що боролась Катя Гандзюк

Нові прізвища у справі Гандзюк, та хто насправді відкрив таємницю слідства

Нагадаємо:

  • 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.
  • Згодом генпрокурор Юрій Луценко розказав, як, за версією слідства, Мангер готував убивство Гандзюк.
  • 13 лютого суд почав обирати Мангеру запобіжний захід, однак не встиг зробити це протягом одного дня і переніс засідання.
  • Під час засідання Мангер звинуватив у вбивстві Гандзюк Службу безпеки.
  • У відповідь СБУ назвала слова чиновника наклепом.
  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками.
  • Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.
  • 4 листопада 2018 року Гандзюк померла у лікарні після багатьох операцій.
  • 4 грудня 2018 року правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк громадянину на прізвище Левін.
  • Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки співпрацював з партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та партійцем Блоку Петра Порошенка Андрієм Гордєєвим.
  • Після цього Мангер заявив, що припиняє членство в "Батьківщині" на час розслідування.
  • 9 лютого "Батьківщина" виключила Мангера зі своїх лав і рекомендувала піти з облради.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News