Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко пообіцяв інші рішення щодо підозрюваних у "справі Гандзюк"

Неділя, 7 квітня 2019, 00:49

Активісти ініцативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" повідомили про  закриту зустріч з президентом України Петром Порошенком, на якій обговорювалась "справа Гандзюк".

Про це повідомляється на сторінці ініціативи у facebook.

Порошенко запевнив  активістів ініцативи "Хто замовив Катю Гандзюк?", що підпише заяву про звільнення з посади голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та пообіцяв, що будуть і інші рішення стосовно прізвищ, які озвучувались серед замовників вбивства Гандзюк.

За словами представників ініціативи, Порошенко заявив, що в цій справі президент та активісти на одній стороні.

"Ми дізнались, що активісти борються за справедливість і президент з повагою ставиться до їх боротьби. Ми дізнались від пана Порошенка, що заява Андрія Гордєєва про звільнення з посади голови Херсонської ОДА буде підписана Президентом. Нам пообіцяли, що це не останнє рішення з приводу прізвищ, які озвучувались серед замовників вбивства Гандзюк. Чекаємо на продовження і дякуємо за зустріч", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зустріч відбулась без ЗМІ, диктофонів та мобільної техніки.

Нагадуємо:

  • 6 квітня голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, який може бути причетний до вбивства активістки Катерини Гандзюк, після розмови з президентом подав у відставку з займаної посади за власним бажанням.
  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду невідомий облив активістку Катерину Гандзюк кислотою. Вона потрапила до реанімаціъ з сильними опіками, а за 3 місяці померла у лікарні після численних операцій.
  • У причетності до її вбивства підозрюють членів БПП - голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука, тимчасово відстороненого від посади.
  • Після першого туру президентських виборів активісти з ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" закликали діючого президента Петра Порошенка звільнити причетних, на їх думку, до вбивства Гандзюк херсонських чиновників Андрія Гордєєва та Євгена Рищука.
  • У "справі Гандзюк" поліція затримала 5 підозрюваних: В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, Сергія Торбина та Микиту Грабчука. 
  • Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його дочки співпрацював з партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та членом БПП Андрієм Гордєєвим.
  • Мангер заявив, що припиняє членство у "Батьківщині" на час розслідування, 9 лютого Мангера виключили з "Батьківщини" і рекомендували піти з посади глави облради.
  • 4 грудня 2018 р. правоохоронці оголосили про підозру в організації нападу на Гандзюк людині на прізвище Левін.Олексій Левін (Москаленко) є помічником депутата Херсонської облради Миколи Ставицького. У січні 2019 року СБУ оголосила Левіна у розшук. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...