Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецькі ЗМІ: Зеленському потрібні не дебати, а "сварка навколо них"

Понеділок, 8 квітня 2019, 22:57

Шоу - козир коміка та кандидата у президенти Володимира Зеленського, але це ще не означає, що він зацікавлений у дебатах.

Про це пише німецьке видання Spiegel Online, передає Deutsche Welle.

"Дебати з досвідченим Порошенком становлять ризик для новачка Зеленського. Адже йому доведеться озвучувати конкретику з актуальних політичних питань, у прямому ефірі мірятися силами з президентом", - йдеться у статті видання.

"Аналітик видання констатує, що Зеленському потрібні не дебати, в "сварка навколо них", - підсумовує DW публікацію видання.

Також Deutsche Welle проаналізувало публікації газети Der Westen, яка запитала, чи виправдані очікування, які пов'язують виборці Володимира Зеленського щодо боротьби з корупцією і щодо деолігархізації.

"Ні, - відповідає німецький оглядач. - Адже самого Зеленського вважають маріонеткою олігарха Ігоря Коломойського. Мільярдер вже не один рік веде війну з президентом Порошенком. Для олігарха єврейського походження все може змінитися, якщо Зеленський стане президентом", - цитує DW німецьку газету.

За твердженнями DW, Der Westen прогнозує, що комік зможе перемогти у дебатах у тому разі, якщо він дасть вичерпні відповіді щодо зв'язків із Коломойським. 

Водночас, інша газета Süddeutsche Zeitung зазначає, що успіх Зеленського став можливий завдяки Порошенку, який не виконав передвиборчих обіцянок, зокрема, щодо боротьби з корупцією.

"Обом претендентам доведеться змінитися, якщо вони хочуть успішно керувати країною. Для Порошенка успіх конкурента-коміка, який виглядає абсурдним, імовірно, став одкровенням щодо того, наскільки серйозним є становище. Але ж і Зеленський не зможе вивести країну із зубожіння лише за рахунок свого самовдоволення", - пише SZ.

Німецькомовна газета Швейцарії Neue Zürcher Zeitung називає телевізійні дебати з Порошенком ризиком для Зеленського, який дотепер уникав дебатів і інтерв'ю.

"Таким чином він не хотів відлякати своїх різношерстих виборців. Водночас стратегія Порошенка виставляти Зеленського "маріонеткою Коломойського", "кандидатом росіян" чи навіть "загрозою для демократії" не лише сприяє посиленню ненависті у суспільстві. Таким чином Порошенко відлякує тих, хто вагається", - наводить аналіз швейцарського видання DW.

Читайте також: Батл між кандидатами. Всі деталі

Нагадаємо:

  • Перед першим туром президентських виборів Володимир Зеленський, Петро Порошенко та Юлія Тимошенко відмовилися прийти на дебати в ефірі "Суспільного", однак потім Тимошенко показово прийшла на ток-шоу "Зворотний відлік" – сказала коротку промову й пішла.
  • У першому турі виборів, які відбулися 31 березня, перемогу здобули Володимир Зеленський (понад 30% голосів) та Петро Порошенко (трохи менше 16%).  
  • Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів у президенти, які пройдуть у другий тур виборів (відбудеться 21 квітня), взяти участь у дебатах. 
  • Чинний президент Петро Порошенко заявив, що готовий взяти участь у дебатах із Володимиром Зеленським.
  • Зеленський закликав Порошенка провести дебати на стадіоні "Олімпійський", той погодився
  • Пізніше Порошенко закликав Зеленського прийти на дебати на Олімпійський стадіон 14 квітня. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування