Серед організаторів мітингу під офісом Зеленського є депутат БПП

Вівторок, 9 квітня 2019, 17:54

Серед організаторів мітингу під офісом кандидата в президенти Володимира Зеленського є районний депутат з фракції "Блоку Петра Порошенка".

Як повідомили "Українській правді" у Київській міській державній адміністрації, один із заявників акції – "Спілка офіцерів України", керівником якої вказаний Шевченко А.В.

Така організація не зареєстрована в Єдиному державному реєстрі юросіб, однак інформація про неї міститься в мережі.

Анатолій Вікторович Шевченко – 62-річний депутат Василівської районної ради Запорізької області, член фракції "Блок Петра Порошенка".

На сторінці у соцмережі чоловік називає себе главою Запорізької обласної ГО Спілки офіцерів України, керівником південного регіону України ГО "Українського комітету по боротьбі з корупцією" та активним учасником Революції гідності.

Анатолій Шевченко
Анатолій Шевченко

На сайті "Спілки офіцерів" у 2014 році Шевченка представляли як "капітана запасу Міністерства внутрішніх справ". У 2012 році він також балотувався до Верховної Ради від партії "Удар" Віталія Кличка.

У телефонній розмові Шевченко підтвердив "Українській правді", що причетний до акції під офісом Зеленського.

Він сказав, що наразі організатори принесли команді кандидата "заяви про розкрадання державних коштів на мільярди".

Шевченко не зміг коментувати подію, пославшись на те, що зайнятий. 

Ще один організатор заходу – голова Всеукраїнської профспілки працівників сфер комп’ютерної та інформаційної технологій. Ймовірно, це Олександр Товстенко, відомий тим, що на початку 2019 року писав скаргу на голову Національної суспільної телерадіокомпанії Зураба Аласанію. Тоді керівництво "Суспільного" вирішило звільнити Аласанію. Товстенко причетний до політсили, близької до кума президента Росії Віктора Медведчука.

За кілька днів до акції у мережі поширювались заклики прийти на мітинг проти Зеленського. Зокрема, кілька постів про захід написав блогер Мирослав Олешко, який агітує за президента Петра Порошенка.

Нагадаємо:

  • У вівторок 9 квітня у Києві біля офісу Зеленського в Печерському районі зібрався натовп.
  • За годину до початку акції в команді Зеленського заявили, що  під одним із офісів команди невідомі планують провести платний мітинг з можливими провокаціями.
  • Другий тур виборів президента України відбудеться 21 квітня між чинним главою держави Петром Порошенком та Володимиром Зеленським.
  • 19 квітня між кандидатами заплановані дебати.
  • Зеленський сподівається провести дебати з Порошенком 19 квітня на НСК "Олімпійський". Порошенко готовий до дебатів на стадіоні: він пропонував дебатувати у декілька етапів, зокрема 14 квітня, але згоден на будь-яку дату.

Соня Лукашова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...