Військові прокурори написали колективну заяву: Війна ще не всіх вилікувала

Середа, 7 серпня 2019, 15:33
Військові прокурори написали колективну заяву: Війна ще не всіх вилікувала

Джерело: заява колективу військових прокуратур

Колектив військових прокуратур назвав неприйнятною заяву заступника голови офісу президента Руслана Рябошапки про можливу ліквідацію військової прокуратури і прозвітував про проведену роботу.

Текст заяви: "Вважаємо неприйнятними заяви щодо непотрібності військової прокуратури, які обумовлені поверхневим уявленням про її діяльність. Сподіваємося, що чергові реформи будуть конструктивними і обдуманими, позбавленими чиїхось замовлень, упакованих в реформаторську обгортку з бантиком. Війна ще не всіх вилікувала".

"Чисельність військових прокурорів складає 6 % від загальної чисельності прокурорів, при цьому 75 % обвинувальних актів щодо злочинів відповідної підслідності направлено до суду саме військовими прокурорами".

"Щоденно військові прокурори в середньому затримували 2-3 осіб, проводили 8-9 обшуків і 13 "виїмок", допитували 120 осіб, відшкодовували 250 тисяч гривень, направляли до суду 17 обвинувальних актів".

Деталі: У військовій прокуратурі відрапортували, що за час своєї роботи до кримінальної відповідальності за ведення агресивної війни притягнули 263 особи, серед яких 68 громадян РФ (з них 21 високопосадовець, 18 генералів і адміралів, 18 суддів РФ).

Встановили 160 місць незаконного утримання полонених військовослужбовців ЗСУ та цивільних, допитали 1800 потерпілих, яких незаконно утримували та катували бойовики на Донбасі.

Передали до офісу прокурора Міжнародного кримінального суду більше 1000 сторінок доказів російської агресії, направили до суду 1300 обвинувальних актів щодо корупційних злочинів тощо.

Що було раніше: Заступник голови офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що не бачить необхідності в існуванні в Україні військової прокуратури і військової юстиції загалом.

Передісторія: 

  • 23 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка розглядається як один з кандидатів на посаду генпрокурора.
  • Рябошапка стверджував, що позитивно ставиться до такої ініціативи Зеленського. 
  • Крім того Рябошапка заявив, що, у разі призначення його генпрокурором, не буде відчувати дискомфорту від того, що доведеться робити на цій посаді.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News