Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Волкер: Партнери не схилятимуть Україну до виборів в ОРДЛО до кінця окупації

Неділя, 15 вересня 2019, 21:09
Волкер: Партнери не схилятимуть Україну до виборів в ОРДЛО до кінця окупації

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер запевнив, що міжнародні партнери не підштовхуватимуть Україну до проведення виборів в ОРДЛО, поки там залишаються підконтрольні Росії сили.

Джерело: інтерв'ю Волкера "1+1", повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: Я не бачу сценарію, коли Україну будуть підштовхувати до проведення виборів, коли території залишаються окупованими. Реалізація "формули Штайнмайєра" можлива тільки після того, як вибори відбудуться.

...Я часто спілкуюся зі своїми французькими і німецькими колегами, і знаю, що вони не бачать можливостей для місцевих виборів у середовищі, яке досі контролюють російські сили.

Деталі: Американський дипломат уточнив, що для того, щоб "формула Штайнмайєра" була реалізована, потрібно, перш за все, щоб Росія вивела війська.

Крім того, повинні бути розформовані нелегальні збройні формування, яких підтримує Росія, відновлена ​​стабільність у регіоні.

""Формула Штайнмайєра" починається з виборів, але спочатку ми повинні прийти до цієї точки, щоб були вільні вибори", - сказав він.

Коментуючи можливе зняття санкцій з Росії, спецпредставник США запевнив, що санкції, введені за окупацію Криму, будуть залишатися настільки довго, наскільки Росія буде продовжувати окупацію півострова.

При цьому він зазначив, що якщо Росія буде виконувати Мінські угоди, то США будуть розглядати ослаблення санкцій, введених за їхнє невиконання.

Знати більше: За лаштунками "формули Штайнмаєра": що вона означає та як зробити її безпечною

Передісторія:

  • Останніми днями у Києві точиться дискусія про можливість застосування "формули Штайнмаєра для врегулювання на Донбасі.
  • Президент Володимир Зеленський анонсував обговорення "формули Штайнмаєра" на зустрічі лідерів держав "нормандської четвірки".
  • Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мірослав Лайчак вважає, що Україні варто використати так званий "план Штайнмаєра" для виконання "мінських домовленостей".
  • Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав умовою для проведення саміту лідерів "нормандського формату" необхідність "зафіксувати на папері формулу" Франка-Вальтера Штайнмаєра щодо "особливого статусу" Донбасу. У Кремлі це називають "домашньою роботою" Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування