Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський: Бандера був би в шоці, скільки вулиць з його ім’ям

Четвер, 10 жовтня 2019, 18:56
Зеленський: Бандера був би в шоці, скільки вулиць з його ім’ям

Президент Володимир Зеленський вважає, що вулиці в Україні варто називати іменами героїв-сучасників, а не лише іменами Степана Бандери чи Тараса Шевченка.

Джерело: відповідь Зеленського на запитання під час спілкування з журналістами на фудмаркеті у Києві.

Пряма мова: "Я впевнений, що пан Бандера був би в шоці, чи пан Шевченко Тарас Григорович, були би в шоці, яка кількість вулиць (названа їхніми іменами, – ред.)".

"У цілому про це питання я вже казав неодноразово. Реально, у нас дуже багато героїв України.  Мені здається, що кожну вулицю треба називати різними героями. У нас їх дуже багато".

"Герой кожна людина, яка зробила цю країну незалежною, яка зробила цю країну відомою, завдяки якій її знають туристи".

Деталі: Зеленський нагадав, що перейменування вулиць належить до повноважень місцевої влади.

Він також закликав називати вулиці іменами героїв сучасності – такими як футболіст Андрій Шевченко, легкоатлет Сергій Бубка, боксер Олександр Усик, боксери брати Клички тощо.

Окрім спортсменів, наступною його пропозицією став герой минулого – композитор Микола Леонтович. Зеленський згадав українського "Щедрика", але не пригадав прізвище автора всесвітньо відомої композиції.

Президент зазначив, що, на жаль, туристи часто їдуть в Україну, щоб подивитись на Чорнобиль, і запропонував назвати якусь вулицю на честь героїв-чорнобильців. Наприклад, вулицю Московську у Києві, де проходить зустріч Зеленського із журналістами. 

Передісторія:

  • 9 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла внесений Кабміном закон про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів і заборонила їх пропаганду.
  • Документами забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб та визнаються борцями за незалежність України УПА й інші організації.
  • У квітні на той час кандидат в президенти Володимир Зеленський заявив, що нормально ставиться і до декомунізації, і до Степана Бандери, але вулиці перейменовував би по-іншому.
  • Вулицю Московську в Києві, де проходила зустріч Зеленського з журналістами, пропонували перейменувати на честь загиблого бійця АТО Дмитра Годзенко, який жив на цій вулиці, але Київрада не підтримала таке рішення.

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування