Підозра Гладковському має певні зв'язки з Пашинським – генпрокурор

Неділя, 20 жовтня 2019, 21:34

Генпрокурор Руслан Рябошапка заявляє, що підозра, пред'явлена колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському, "має певні зв'язки" з колишнім нардепом Сергієм Пашинським.

Джерело: інтерв'ю Рябошапки телеканалу ICTV, показане в неділю

Пряма мова: "Що стосується багатьох інших справ, пов'язаних з економікою і зловживанням посадою, ми лише на цьому тижні зареєстрували три таких провадження, які можуть бути пов'язані з цією самою особою (Пашинським – ред.).

Більше того, навіть підозра, яка пов'язана з Гладковським, теж має певні зв'язки з цим фігурантом. Це теж було частиною сюжету, пов'язаного з тим, що інкримінується Гладковському".

Деталі: Відповідаючи на питання, чи не здається йому дивним, що Пашинський, який був пов'язаний з "Укроборонпромом", звинувачується зовсім за іншим епізодом, Рябошапка сказав: "Можливо, це може виглядати дивним, але питання в тому, наскільки готові матеріали справи для того, щоб рухатись".

"Ми не анонсуємо підозри або певні процесуальні рішення, але протягом певного часу я не виключаю, що такі процесуальні рішення можуть з'явитися в інших епізодах", - сказав також він.

Передісторія:

  • 18 жовтня Апеляційний суд залишив в силі рішення Печерського суду, який обрав нардепу 5-8 скликань Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
  • 4 жовтня 2019 року слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили Пашинському про підозру в заподіянні громадянину В'ячеславу Хімікусу тяжкого тілесного ушкодження.
  • Генеральний прокурор Руслан Рябошапка 18 жовтня заявив, що на цьому тижні Генпрокуратура зареєструвала три кримінальні провадження, де може фігурувати колишній нардеп Сергій Пашинський.
  • 19 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав екс-першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів до 15 грудня та визначив йому заставу у розмірі 10 623 130 грн.  
  • 18 жовтня Гладковському повідомили про підозру у зловживанні владою, недостовірному декларуванні та порушенні законодавства під час здійснення тендерних закупівель.
  • Підозра не пов’язана зі скандалом з контрабандою російських деталей для заводів "Укроборонпрому", в якому фігурував Гладковський і його син Ігор.
  • 17 жовтня НАБУ затримало Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК).