Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Земана кажуть: президент не визнає Крим частиною Росії

Четвер, 31 жовтня 2019, 21:49

Речник президента Чехії Їржі Овчачек заявив, що Мілош Земан продовжує вважати анексію Криму незаконною.

Про це він сказав в коментарі Чеському агентству новин, повідомляє "Європейська правда".

"Позиція пана президента не змінилася – анексія Криму була і є незаконною" - сказав Овчачек.

Перед цим на прохання видання DenikN прокоментувати заяви прокремлівської кримськотатарської організації "Къырым бирлиги" про нібито визнання Земаном Криму частиною Росії Овчачек не став їх спростовувати чи підтверджувати.

"Люди мають різні думки. Я пережив 1980-ті, коли нас змушували мати одну думку. Я не хочу цього часу назад", - сказав він.

Передісторія:

  • 30 жовтня стало відомо, що президент Чехії Мілош Земан запросив на урочисте прийняття у Празькому граді представників невеликої кримськотатарської організації, лояльної Кремлю. За їхніми словами, Земан заявив про визнання Криму частиною Росії.
  • Представниця маргінальної організації "Къырым бирлиги" Таміла Німетуллаєва відвідала 28 жовтня урочисте прийняття у президентському палаці з нагоди 101-ї річниці утворення Чехословаччини.
  • 31 жовтня посольство України в Чехії висловило рішучий протест щодо запрошення на урочисте прийняття у Празькому граді представників псевдо-кримськотатарської організації "Кирим бірлігі", лояльної до Кремля.
  • Прокуратура Автономної Республіки Крим доручила СБУ в АР Крим встановити представників так званої кримськотатарської організації "Къырым бирлиги, які здійснили незаконний виїзд з півострова до Чеської Республіки.
  • Під час виступу в Страсбурзі в 2017 році президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму. Земан визнав незаконність анексії Криму, але заявив, що питання вирішене: "Крим – це анексія, без сумніву. Та це завершена справа (fait accompli)".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування