Пристайко: Путін поки що не зацікавлений в зустрічі

Понеділок, 7 жовтня 2019, 23:43
Пристайко: Путін поки що не зацікавлений в зустрічі

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко вважає, що Росія не зацікавлена в зустрічі лідерів чотирьох країн у Нормандському форматі.

Джерело: Пристайко в ефірі "Свободи слова" на ICTV

Пряма мова: "На сьогоднішній момент я не бачу зацікавленості Росії в зустрічі. Зустріч відкладається далі й далі.

Перший раз ми чули про технічну неможливість Путіна приїхати, хоча два лідери запропонували і дата була запропонована французами.

Зараз пропонується новий набір дат. Поки що ми не чуємо від Росії готовності зустрітися в цьому форматі саміту.

Путін хотів би продовження ситуації (на Донбасі – ред.), бо вона його влаштовує. Ті півтора, може два, мільярди, які він витрачає для того, щоб тримати нас з вами всіх прив’язаними до себе, так, як він робить це в Придністров’ї, Абхазії і Осетії, – це його, мені здається, влаштовує.

Що влаштовує наших німецьких і французьких друзів – на превеликий жаль, вони турбуються тим, щоб пошвидше закінчити й відновити business as usual".

Знати більше: Українізація Штайнмаєра: як зробити ідею Кремля безпечною для України

Чотири умови для безпеки на Донбасі: як прибрати загрози від "формули Штайнмаєра"

Передісторія:

  • Росія висунула умова для зустрічі лідерів: для цього Київ повинен підписати так звану "формулу Штайнмаєра", яку погодили на зустрічі у вересні радники президентів.
  • 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську погодила "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі.
  • 2 жовтня партія "Слуга народу" заявила, що підписання "формули Штайнмаєра" було вимогою Росії для проведення зустрічі президентів України та РФ у нормандському форматі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування