Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В США хочуть викликати сина Джо Байдена для свідчень у Конгресі

Неділя, 10 листопада 2019, 02:16

Конгресмени від Республіканської партії планують викликати для публічних свідчень в Конгресі Гантера Байдена, а також викривача, який написав скаргу на телефонний дзвінок Дональда Трампа, і ряд інших свідків. 

Джерело: FOX News, посилаючись на документ, що опинився в їхньому розпорядженні

Деталі: В списку республіканців також фігурують імена колишнього компаньйона Гантера Байдена Девона Арчера, дослідниці фірми Fusion GPS Неллі Ор, яка виступала проти Трампа і начебто "має інформацію з українських джерел" та інших осіб. 

Республіканці також наполягають на тому, що особа викривача, який написав скаргу на Трампа, має бути розсекреченою, бо його публічні свідчення є вкрай важливими для справедливого процесу.

У листі Девіна Нунеса, члена комітету з розвідки Палати представників йдеться.

Пряма мова: "Оскільки президентові Трампу повинна бути надана можливість протистояти своїм обвинувачувачам, анонімний викривач повинен дати свідчення. Більше того, зважаючи на багаторазові розбіжності між скаргою викривача та свідченнями за закритими дверима, американський народ обов’язково має почути, як викривач працював над своєю інформацію" 

Деталі: Крім цього, законодавці від Республіканської партії хочуть заслухати публічні свідчення "півдесятка джерел", які викривач вказав у своїй скарзі, й імена яких також залишаються невідомими.

Втім, виклик нових свідків має затвердити більшість (яка зараз належить демократам) та голова комітету з розвідки Адам Шифф. Тому невідомо, скільки із запропонованих кандидатур врешті погодять для свідчень.

Передісторія:

  • 25 вересня Білий дім оприлюднив текст липневої телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, через яку в США розпочали процедуру імпічменту.
  • З тексту розмови зробили висновок, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента колишнього віцепрезидента Джо Байдена.
  • Зеленський публічно заперечує, що президент США чинив на нього тиск. "На мене ніхто не тиснув", - заявив він журналістам під час зустрічі з Трампом в Нью-Йорку.
  • На виборах президента 21 квітня після оголошення результатів екзит-полу Зеленському зателефонував Трамп.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування