"Шахтар" та "Динамо" відреагували на расизм під час матчу

Понеділок, 11 листопада 2019, 00:29

Футбольний клуб "Шахтар" заявив, що засуджує будь-які прояви расизму, натомість у "Динамо" чекають розслідування інциденту та не поспішають звинувачувати вболівальників у нетерпимості щодо гравців "Шахтаря".

Джерело: заяви ФК "Шахтар" та "Динамо"

Дослівно "Шахтар": "Не може бути жодного виправдання тим, хто заподіює образи, ґрунтуючись на кольорі шкіри, релігійних і політичних переконаннях. Така поведінка є неприпустимою в цивілізованих країнах і футбольних чемпіонатах."

Дослівно "Динамо": "Поділяючи занепокоєність наших донецьких колег у питаннях щодо дотримання норм людської моралі на спортивних аренах, вважаємо поспішним твердження про заздалегідь визначену провину вболівальників, в той час коли розслідування обставин цієї справи ще навіть не розпочалось.

Ми з нетерпінням чекаємо початку слідства, готові всебічно допомагати у ньому та, у разі доведення провини, будемо вживати всіх можливих заходів для подальшої ізоляції даних осіб не лише від футболу, а і від суспільства."

Деталі: Кияни підкреслили, що проблема нетерпимості актуальна для багатьох фан-секторів. 

Відповідно до їх заяви, Асоціація футболу, окрім грошових штрафів, не ініціювала жодного заходу для боротьби із футбольним хуліганством.

"Гірняки" ж закликали футбольні органи зупинити расизм на стадіонах.

Що було раніше: Під час матчу між донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо" у Харкові в неділю гру зупиняли через расистські вигуки фанатів киян на адресу гравців клубу "Шахтар" Тайсона та Дентіньо.

Ольга Гетьманець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування