Суд заарештував у справі бракованих бронежилетів генерал-майора з Міноборони

Понеділок, 11 листопада 2019, 16:17
Суд заарештував у справі бракованих бронежилетів генерал-майора з Міноборони

Генерал-майора, начальника управління матеріального забезпечення Міноборони Дмитра Марченка, який підозрюється у закупівлі бракованих бронежилетів, заарештовано з правом застави.

Джерело: телеграм-канал голови Державного бюро розслідувань Романа Труби

Пряма мова: "Тримання під вартою або застава у 76 млн грн – такий запобіжний захід обрано генерал-майору, начальнику Головного управління Міністерства оборони України, який є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом закупівлі неякісного речового майна за завищеною ціною для Збройних Сил України".

Деталі: Як повідомив Труба, таке рішення щойно виніс Печерський районний суд міста Києва. Суд має обрати запобіжні заходи ще для чотирьох підозрюваних.

Голова ДБР додав,  що підозрюваних буде більше.

Що було раніше: 5 листопада під час брифінгу Труба повідомив, що  слідчі ДБР оголосили про підозри п’ятьом високопосадовцям Міноборони у справі про закупівлю неякісних бронежилетів.

За даними слідства, саме генерал-майор Марченко за попередньою змовою з ще чотирма посадовцями закупили 11 тисяч неякісних бронежилетів "Корсар МЗс-1-4" на загальну суму близько 100 млн грн".

Передісторія:

  • В кінці червня ДБР провело 40 обшуків у посадовців Міністерства оборони у справі про закупівлю за завищеними цінами речей для Збройних сил України. Збитки для держави оцінили у 100 млн грн.
  • Було закуплено 20 тисяч бронежилетів поганої якості і намети, не придатні для проживання. Усього за завищеними цінами закупили 100 тисяч комплектів військової форми, при цьому за кожен вид одягу було сплачено близько 10 зайвих мільйонів.
  • Згідно з системою закупівель "Прозорро", на початку року Міноборони лише раз купувало бронежилети - у ТОВ "Наукове виробниче підприємство "ТЕМП-3000".
  • Державне бюро розслідувань у липні оприлюднило розмовипрацівників Міністерства оборони, які закупили бронежилети Корсар М3с 1-4 класу захисту і при цьому знали, що вони прострілюються і не відповідають технічним вимогам.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...