Депутати від "Слуги народу" виберуть нового главу комітету Ради із зовнішньої політики

Понеділок, 11 листопада 2019, 23:45
Депутати від Слуги народу виберуть нового главу комітету Ради із зовнішньої політики

Глава фракції "Слуга народу" повідомив, що рішення про відставку голови парламентського комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдана Яременка парламент розгляне 15 листопада.

Джерело: Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає "Інтерфакс-Україна". Facebook депутата фракції "Слуга народу" Євгенії Кравчук.

Пряма мова Арахамії: "У нас буде праймеріз, у нас п'ять кандидатів, я всіх не пам'ятаю". 

Деталі: Він повідомив, що серед кандидатів на посаду глави комітету Єлизавета Ясько, Святослав Юраш, Вадим Галайчук.

Глава фракції також повідомив, що рішення про відставку Богдана Яременка парламент розгляне 15 листопада.

Пізніше народний депутат фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук написала в Фейсбук, що на засіданні фракції було розглянуто заяву Яременко про відставку з посади голови комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва.

Пряма мова: "Богдан Яременко жодним чином не порушив ні закон, ні обіцянки, дані виборцям і команді, яка висунула його кандидатом в депутати. В той же час, написавши заяву, він вчинив як патріот і професійний дипломат, розуміючи, які можуть бути ризики не стільки для партії, як для українського парламенту і країни в цілому на міжнародній арені. І ми дякуємо йому за це".

Деталі: Депутат висловила надію, що Яременко продовжить працювати в складі комітету із зовнішньої політики.

Крім того Кравчук назвала імена претендентів на посаду голови комітету - Галина Михайлюк, Єлизавета Ясько, Святослав Юраш та Олександр Мережко.

Передісторія: 

  • Фракції "Голос", "Батьківщина" і "Європейська солідарність" закликали звільнити нардепа від "Слуги народу" Богдана Яременка з посади глави комітету з питань міжнародних зв’язків.
  • 30 жовтня журналісти сфотографували у Верховній Раді, як Яременко, під час роботи в сесійній залі, домовляється в мережі знайомств про зустріч за гроші.
  • Яременко написав у Facebook, що листування сфабриковане спеціально для журналістів".
  • Згодом він видалив запис на сторінці-Facebook і попросив вибачення у всіх, кому створив проблеми своїм вчинком: "від дружини і дітей до фракції і президента".

Микола Донєв, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...