Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пристайко розповів про ймовірність зустрічі Путіна і Зеленського

Четвер, 14 листопада 2019, 11:08

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що двостороння зустріч президента України Володимира Зеленського і президента Росії Володимира Путіна не планується.

Про це Пристайко розповів в інтерв’ю для "BBC News Україна" і також заявив на прес-конференції з австрійським колегою 14 листопада, пише "Інтерфакс-Україна".

"Для того, щоб ми це могли обговорювати, нам потрібно від російської сторони підтвердження, що ця інформація відповідає дійсності, тоді ми будемо приймати рішення.

Але ми залишаємося в нормандському форматі, ми не просто поважаємо те, що було зроблено, але й давайте не забувати, що Франція та Німеччина є тими силами, які дозволяють нам вести переговори з трошки іншої позиції, ніж коли ми говоримо тет-а-тет", - сказав Пристайко про можливість зустрічі Путіна і Зеленського.

Водночас на пресконференції 14 листопада Пристайко заявив, що  українська сторона наразі не планує двосторонньої зустрічі між президентами України і Росії.

"Ми не плануємо зараз двосторонню зустріч із Путіним. Ми плануємо зустріч "нормандської четвірки", - сказав він у четвер.

За словами міністра, Назарбаєв запропонував Україні стати посередником для зустрічі Путіна і Зеленського, але це скоріше було "обговорення".

Пристайко додав, Зеленський на таку пропозицію відповів, що "безумовно, мені треба зустрічатися з Путіним, тому що ми не можемо без зустрічі зсунути процес з місця", але розмов про заміну нормандського формату на двосторонню зустріч не було.

Очільник МЗС вважає, що пропозиція Назарбаєва допомогти в організації такої зустрічі мала загальний дипломатичний характер. Тобто Назарбаєв сказав: "Якщо треба допомога, я готовий допомогти. Відповідь Зеленського була: дякую, нам потрібна будь-яка допомога, давайте зустрічатися".

Нагадаємо: 

  • 13 листопада колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував президентам України і Росії провести зустріч тет-а-тет в Казахстані. Зеленський дав згоду.
  • Пізніше прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ не проти зустрічі з Зеленським, але без ретельної підготовки це не принесло би великої користі.
  • Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що їхня зустріч в Казахстані малоймовірна.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування