"Голос" пояснив, чому не підтримав закон про землю

Четвер, 14 листопада 2019, 12:12

Фракція "Голос", яка зазвичай підтримує ініціативи "слуг народу" у Верховній Раді, не проголосувала за законопроєкт про відкриття ринку землі. Каже, там є проблеми.

Джерело: повідомлення партії "Голос" у Facebook

Деталі: Згідно із заявою, фракція Вакарчука вимагає, щоб до проєкту 2178-10 були включені такі пункти:

  1. Основними бенефіціарами земельної реформи повинні стати українські малі і середні фермери.
  2. Закон і нова концепція повинні дати поштовх до розвитку малого і середного бізнесу в селі.

Дослівно: "Що треба зробити, щоб вирішити проблему?

  1. Забезпечити чіткий і зрозумілий доступ до дешевого фінансування для викупу землі фермерами на наступні 5-10 років. Це необхідно передбачити на законодавчому рівні.
  2. Забезпечити прозору та справедливу імплементацію земельної реформи на технічному рівні: роботу геокадастрів, роботу реєстрів, роботу інших державних органів. Для всього цього необхідно передбачити значні кошти.
  3. Переконатися, що гроші від продажу державної землі будуть скеровані на розвиток сільських територій: дороги, газ, садочки, школи. Це теж має бути прописано в законі".
 

Що було раніше:

13 листопада Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону №2178-10 від "Слуги народу" щодо продажу сільськогосподарської землі.

Жодного голосу "за" не дали фракції "Європейська солідарність" та "Голос", які раніше підтримували ідею. Перші відверто голосували проти, другі – утрималися.

Нагадаємо:

  • Коли Рада голосувала за дозвіл на затримання і арешт нардепа Ярослава Дубневича, саме фракція "Голос" дала голоси, яких бракувало "Слузі народу" для схвального рішення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування