Головні новини четверга і ночі: бюджет-2020, затримання чоловіка "служниці народу"

П'ятниця, 15 листопада 2019, 07:00

Рада ухвалила держбюджет-2020, затримали чоловіка депутатки від "Слуги народу", Путін не захотів зустрічатись із Зеленським в Казахстані — новини, які були актуальні 14 листопада.

Про бюджет-2020

Верховна Рада ухвалила закон "Про Державний бюджет України на 2020 рік" — його підтримали в другому читанні та в цілому 280 народних депутатів.

Про затримання

Народна депутатка від "Слуги народу" Анна Скороход звинувачує владу у затриманні свого чоловіка Олексія Алякіна через її голосування всупереч позиції фракції, а голова фракції звинувачує її у пропонуванні хабарів.

Пізніше Давид Арахамія заявив, що ініціюватиме виключення Скороход з депутатського об'єднання.

Підприємця Олексія Алякіна, який є цивільним чоловіком Анни Скороход, затримали вранці 14 листопада через розшук у Росії.

У Генеральній прокуратурі підтвердили, що Алякіна затримали через російську підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Про Путіна і Зеленського

Президент Росії Володимир Путін відхилив пропозицію експрезидента Казахстану Нурсултана Назарбаєва зустрітися тет-а-тет із президентом Володимиром Зеленським.

Окрім цього, він хоче, щоб розведення провели якомога швидше по всій лінії розмежування, і без двозначностей, що випливають з заяв міністра закордонних справ Вадима Пристайка.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше чотирьох тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Справа МН17: Об’єднана слідча група оприлюднила новий запис розмови бойовиків, що доводить причетність РФ.

В ЄС є сумніви щодо допомоги Україні, якщо вона не переслідує Коломойського.

Помічник Зеленського Андрій Єрмак зустрічався у Києві з американським лобістом Брайаном Ланза, який допомагав зняти санкції з російського олігарха Олега Дерипаски.

74% українців підтримують нові закони про касові апарати, які зобов'язують навіть малі підприємства та ФОП видавати фіскальні чеки покупцям.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна, Франція і Німеччина дійшли згоди щодо дати зустрічі в Нормандському форматі, але Росія гальмує процес.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає, що знайти замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе малоймовірно. Щодо справи вбивства Павла Шеремета, то генпрокурор сподівається на розкриття злочину.

Також генпрокурор заявив, що його відомство розслідує декілька проваджень, де фігурує п’ятий президент Петро Порошенко.

Із запису розмови помічника президента РФ Владислава Суркова з одним із "очільників" так званої ДНР Олександром Бородаєм стало відомо, що перший мав зустріч із певним "Рінатом" влітку 2014 року. Останній просив у нього дозволу відвідати окупований Донецьк.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування