Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТСК перевірить, чи займався Павелко корупцією в асоціації футболу

П'ятниця, 15 листопада 2019, 15:25

Рада ухвалила постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування можливого порушення законодавства президентом УАФ Андрієм Павелком при будівництві футбольних полів у 2017-2018 роках.

Джерело: засідання Верховної Ради 15 листопада

Деталі: За постанову проголосувало 260 депутатів.

У пояснювальній записці до прийнятої постанови сказано, що ТСК створюється за зверненням громадських організацій: "Ініціативи майбутнього", "Стоп корупції", "Народ проти корупції" та "Стоп Мангул" щодо можливих фактів корупції керівництва Української асоціації футболу (Федерації футболу України).

Йдеться про можливе зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Андрієм Павелком при реалізації бюджетної програми "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України" у 2017-2018 роках.

Що було раніше: У 2018 році українські ЗМІ опублікували низку розслідувань про корупцію в Федерації футболу України. Зокрема,  в сюжеті "Наші гроші з Денисом Бігусом" в травні 2018 року йшлося, про маніпуляції з отриманням бюджетних замовлень на виготовлення штучних покриттів для футбольних майданчиків комерційним заводом.

В програмі повідомляли, що Міністерство регіонального розвитку прописало такі вимоги для закупівлі штучної трави, під які в Україні підходить тільки ТОВ "ФФУ Продакшн".

У 2016 році громадська організація "ФФУ", очолювана Павелком, зареєструвала ТОВ "ФФУ Продакшн", яке у 2017 році під Києвом відкрило завод по виробництву штучного покриття для футбольних полів.

У червні 2018 року НАБУ розпочало розслідування про можливу корупцію ФФУ. З початку 2019 року Генеральною прокуратурою України здійснюється розслідування; кримінального провадження за фактом вчинення керівництвом ФФУ/УАФ розтрати коштів, в тому числі цільових надходжень та інвестицій від УЄФА.

Однак, дотепер розслідування не завершені.

Стас Бичек, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування