В США знову похвалили Зеленського і заступились за Порошенка

Вівторок, 19 листопада 2019, 11:44
В США знову похвалили Зеленського і заступились за Порошенка

Посольство США в Україні оприлюднило заяву тимчасово повіреного в справах США в Україні Вільяма Тейлора на підтримку дій президента Володимира Зеленського.

Джерело: Facebook-сторінка U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Пряма мова: "Я вітаю президента Зеленського та його зовнішньополітичну команду за останні здобутки.

Успішне повернення додому моряків й інших політичних в’язнів; розведення сил у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському; і, щойно, забезпечення повернення українських кораблів, які були незаконно захоплені Росією, є конкретними досягненнями на шляху до миру, і всі українці мають підстави цим пишатися. Ми також вітаємо повідомлення про прийдешній саміт у Нормандському форматі та сподіваємось на подальший поступ у досягненні миру".

Деталі: За словами Тейлора, "завжди є ті, хто прагне поділити Україну, особливо Росія". Дипломат закликає не слухати російську дезінформацію. Він запевнив, що Сполучені Штати твердо стоять на боці України в її боротьбі проти російської агресії та у прагненні України до миру.

Пряма мова: "У деяких повідомленнях місцевих ЗМІ містяться вигадки, що начебто члени команди президента співчувають Росії або вважають, що розпочав конфлікт колишній президент Петро Порошенко. За конфлікт однозначно відповідає Росія".

Нагадаємо: 8 серпня посольство США висловило підтримку діям президента Володимира Зеленського та Збройних сил України після провокації бойовиків на Донбасі, в результаті якої загинуло 4 військових, та похвалило за зважений підхід. 

Чому це важливо: У США розглядають можливість імпічменту президента Дональда Трампа. Палата представників Конгресу США 13 листопада розпочала публічну фазу слухань у справі. Україна відіграє не останню роль у цьому скандалі тому що, за даними журналістів, Трамп намагався змусити президента України Володимира Зеленського втрутитися в президентські вибори в США, які повинні відбутися в 2020 році. 

Трамп нібито схиляв Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента колишнього віцепрезидента Джо Байдена.

Зеленський публічно заперечує, що президент США чинив на нього тиск.

Більше про імпічмент можна дізнатися з оглядів розсекречених допитів експосла США Марі Йованович ("Підтримка Зеленського, боротьба з Луценком та помста Трампа"), Курта Волкера та Гордона Сондленда ("Хто формує думку Трампа про Україну") та зі свідчень посла США Вільяма Тейлора ("Як президент Трамп шантажував Зеленського").

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування