Мінцифри шукає "обличчя" електронних водійських посвідчень

Четвер, 21 листопада 2019, 09:39

Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оголосив конкурс на обличчя для демоверсії електронних водійських посвідчень, яке оберуть 23 листопада.

Джерело: Facebook-сторінка Федорова

Пряма мова: "Бажаєте стати обличчям цифрової держави? Вас упізнаватимуть десятки мільйонів людей!

Найближчим часоми ми проведемо презентацію мобільного додатку Дія.

Ми шукаємо людину, чиє обличчя буде розміщено на демоверсії електронних водійських посвідчень. Кожен, хто встановить собі додаток або побачить його в App Store або Google Play на welcome екрані, побачить вас! Повірте, це будуть мільйони людей. Придумаєте самі, як використовувати таку впізнаваність)

Отже. Прикріпіть у коментарі своє фото. Наша команда вибере переможця з 10 лідерів. Нам потрібно знайти людину до 14.00 найближчої суботи. Поїхали!".

Передісторія:

  • У вересні Кабінет міністрів повідомляв, що працює над запуском цифрових водійських прав і студентських квитків.
  • У жовтні уряд ухвалив постанову про впровадження електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, а також спростив процес присвоєння та видачі номерних знаків.
  • Відтак, водії не носитимуть із собою права, а власники автомобілів – техпаспорти.
  • Свідоцтво про підготовку, перепідготовку чи підвищення кваліфікації водіїв у паперовому вигляді випускникам автошкіл не видаватимуть, а будуть вносити онлайн до Єдиного державного реєстру МВС.
  • При цьому термін дії свідоцтва про закінчення автошколи скорочено з 10-ти до 2-х років. Під час складання іспитів можлива фото- та відеофіксація.
  • У листопаді віцепрем'єр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував можливість відновлення водійських прав через мобільний додаток.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...