Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активістів у Дніпрі побив представник С14, його виключили з організації

Понеділок, 25 листопада 2019, 10:51

Націоналістичний рух С14 визнав, що учасник цієї організації взяв участь у нападі на активістів громадської організації "Спільнота активної молоді – САМ" у Дніпрі. В С14 вибачились і заявили, що нападника виключено з лав організації.

Джерело: Facebook С14

Дослівно: "Причиною став конфлікт учасника руху "Січ" з приводу порядку організації заходу УІНП, який відбувся 21.11.19 у приміщенні "Просвіти". Конфлікт відбувся з його ініціативи, без відома керівництва руху. Ситуації передувала низка подій, які сприяли особистій неприязні, та які, як згаданий конфлікт вище, були нам невідомі".

Деталі: В С14 уточнили, що напад відбувся на Владислава Мельника, ще один активіст Вірослав Цюп'як постраждав, коли розбороняв конфлікт.

Там додали, що обидва активісти раніше з рухом С14 проводили спільні заходи та надавали один одному допомогу.

Рух С14 засудив напад і повідомив, що нападник на активістів виключений з лав організації. Ще один учасник руху, який, як зазначається, не брав участі у бійці, але знав про неї, "понесе дисциплінарне покарання".

У С14 додали, що у нападі, окрім члена цієї організації, брали участь інші особи, які не є членами руху.

Дослівно: "Приносимо вибачення постраждалому Владиславу та Вірославу за напад на території "Просвіти", до якого були причетні в тому числі наші активісти (частина нападників не є членами нашого руху). Готові оплатити лікування та гарантувати, що подібне більше ніколи не повториться".

Що було раніше: У суботу, 23 липня, стало відомо, що у Дніпрі п’ятеро невідомих побили активістів громадської організації "Спільнота активної молоді – САМ" Владислава Мельника та Вірослава Цюп'яка.

Активісти отримали травми черепа, щелепи та носа. Постраждалі зняли побої та написали заяву в поліцію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: