Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко прийшов у суд, щоб взяти Садового на поруки

Середа, 27 листопада 2019, 12:04

Мер Києва Віталій Кличко прийшов до Вищого антикорупційного суду, де обирають запобіжний захід міському голові Львова Андрію Садовому, щоб взяти його на поруки.

Джерело: засідання суду 27 листопада, Twitter Кличка 

Дослівно Кличко: "Прийшов на суд до Андрія Садового. З клопотанням до суду про взяття мера Львова на поруки".

Пряма мова Кличка у залі суду: "Розуміючи, що Садовий Андрій Іванович є публічною особою, і готовий до співпраці зі слідством, і ні в якому разі переховуватися не буде, прохання розглянути взяття на особисті поруки Садового Андрія Івановича до закінчення слідства".

Деталі: Крім того, на поруки Садового хотів взяти нардеп Павло Бакунець, екснардепи Олег Березюк, Тетяна Острікова, Оксана Сироїд, Олег Лаврик, Сергій Кіраль, Дмитро Білоцерковець, Оксана Продан.

 

Склад суду: прокурори - Вадим Сидоренко, Ольга Ярова, суддя - Сергій Мойсак, адвокат - Руслана Юхименко, Руслан Сидорович.

Що було раніше: 21 листопада стало відомо, що САП оголосила про підозру у зловживанні владою меру Львова Андрію Садовому.

За даними Української правди, сторона обвинувачення буде клопотати про заставу для Андрія Садового в розмірі 50 мільйонів гривень.

За словами Садового, у нього немає таких грошей, тому для внесення застави доведеться щось продавати і "звертатися до людей".

Читайте також: Втриматися на колії: Садовий в облозі силовиків

Передісторія: 

  • Йдеться про "зловживання під час операцій із земельними ділянками, що розташовані на території Рясне-Руської сільської ради Львівської області, які завдали збитків громадянам та державі на суму понад 93,5 млн гривень".
  • Слідство встановило, що понад 23,49 га земель були продані за договором купівлі-продажу посадовцями Львівської міськради без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості.
  • У САП також повідомили, що продана земля взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради області, як земля сільськогосподарського призначення.
  • Посадовцям Львівської міськради інкримінують вчинення злочину за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 ККУ.
  • Земельна ділянка у 23 гектари на момент продажу в кінці 2015 року була спірною, бо не були визначені межі міста Львів і села Рясне-Руське. Станом на 2015 рік на цій ділянці були людські городи, паї майже 300 мешканців Рясне-Руського.
  • Проте у 2017 році Львівська міськрада затвердила меморандум із Рясне-Руською сільською радою. Ухвалою встановлювалася межа Львова і спірна ділянка перейшла до Львова. Також громада села мала припинити протестувати проти будівництва на цій території індустріального парку компанією "СіТіПарк".
  • Правоохоронці вважають, що проєкт землеустрою, за яким ділянка відводиться під парк, "не відповідає за складом і змістом вимогам земельного законодавства та іншим нормативним документам з питань землеустрою та землекористування, чинних на дату його затвердження". 
  • Зокрема, земельні ділянки розташовані або за межами Львова, або частково у Львові, але в межах земель колишнього колгоспу "Нове життя".

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: