Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Список Гандзюк: Рада "перезапустила" ТСК, бо попередню проігнорували

Четвер, 12 грудня 2019, 12:29
Список Гандзюк: Рада перезапустила ТСК, бо попередню проігнорували

Верховна Рада проголосувала за створення Тимчасової слідчої комісії з контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років.

Джерело: позачергове засідання 12 грудня, проєкт постанови №2302

Текст пояснювальної записки: "Від початку 2017 року відбулося щонайменше 55 нападів на представників громадянського суспільства, п'ять з яких закінчилися смертю активістів. Дані напади у суспільстві мають назву "Списку Гандзюк"...

Усі вони залишилися нерозкритими, їх замовників не названо...Є нарікання на роботу правоохоронних органів та навіть їх причетність до частини з цих нападів.

Така ситуація призвела 27 вересня 2018 року до всеукраїнської акції "Мовчання вбиває". Однією з вимог протестуючих було створення у Верховній Раді тимчасової слідчої комісії...

Деталі: Звіт ТСК, яку створили через два дні після смерті Гандзюк, вказав на недоліки роботи правоохоронних органів та муніципальної влади. 

У постанові повідомляється, що висновки комісії у правоохоронних органах проігнорували. Нова ТСК створюється Радою, "враховуючи відсутність зрушень в їх розкритті".

ТСК має перевірити відомості щодо 55 нападів на громадських активістів у 2017-2018 роках зі "Списку Гандзюк".

За рішення "в цілому" проголосували 347 нардепів. Жоден депутат не голосував "проти". Комісія працюватиме один рік і після півроку своєї роботи має подати звіт до Верховної Ради.

Нагадаємо:

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а через 3 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування