Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Чекати 5 років не будемо": Зеленський розповів про "останній" план по ОРДЛО

Четвер, 12 грудня 2019, 22:24
Чекати 5 років не будемо: Зеленський розповів про останній план по ОРДЛО

Президент Володимир Зеленський оцінив імовірність наслідків переговорів з Росією, за якими Україна може звести стіну на Донбасі, щоб відгородити територію окуповану від підконтрольної державі.

Джерело: Володимир Зеленський в ефірі "Право на владу" на телеканалі "1+1"

Пряма мова: "На засіданні РНБО ми затвердили п’ять планів реінтеграції Донбасу і повернення наших територій. Один із них – план Б. Хоча для мене це не план Б, а план "остання буква". Це останній план.

Ця стіна вже є. Нам треба вирішувати, як повернути людей, їхню ментальність, розуміння, що вони українці. У нас зараз жива стіна. Для мене це не варіант. Але на жаль 5 років чекати і стріляти, і втрачати наших українців ми точно не збираємось.

Якщо буде стіна, то це інша держава, яку ми ніколи не признаємо. Нам потрібно зробити всі умови для українців, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, які відчувають себе дійсно українцями, зробити всі умови, щоб вони приїхали до нас.

За стіною буде щось інше, інша місцевість, де будуть тільки бойовики".

Що передувало: Помічник президента України Андрій Єрмак на зустрічі у Лондоні заявив, що влада готова "побудувати стіну" на Донбасі: "Ми не будемо витрачати багато часу, якщо ми не побачимо з російської сторони бажання виконувати "Мінськ".

12 грудня Верховна Рада продовжила на рік дію закону про особливий статуc Донбасу.

Знати більше: Офіс президента опублікував комюніке паризького саміту. Повний текст

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування