СБУ проводить обшуки в Одеській ДСНС: хотіли знищити документи по коледжу

П'ятниця, 13 грудня 2019, 20:33
СБУ проводить обшуки в Одеській ДСНС: хотіли знищити документи по коледжу

Служба безпеки України проводить обшуки в Головному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій Одещини через пожежу в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Джерело: пресслужба СБУ

Дослівно: "Співробітники спецслужби перевіряють посадовців щодо неналежного виконання ними службових обов’язків та використання службового становища всупереч інтересам служби, що призвело до загибелі 16 людей".

Деталі: За даними СБУ, окремі керівники ГУ ДСНС намагалися приховати та знищити документацію щодо проведеної перевірки протипожежного стану та надання дозволу на експлуатацію приміщень навчального закладу.

Наразі тривають слідчі дії в адміністративних будівлях Одеського міського управління та Головного Управління ДСНС в Одеській області. Силовики вилучають матеріали, що підтверджують причетність посадовців ДСНС до протиправної діяльності.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) ККУ.

Тривають слідчі дії.

Передісторія: 

  • Пожежа у будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася 4 грудня.
  • Жертвами пожежі стали 16 людей. З них двоє померли в лікарні, ще чотирнадцять були знайдені на місці трагедії.
  • У поліції Одеської області повідомили, що в кримінальному провадженні за фактом пожежі у коледжі готуються повідомлення про підозру двом особам.
  • За словами студентів, під час пожежі у коледжі не пролунало тривожних сигналів чи оголошень, багато учнів не відразу дізналися про займання.
  • Поліція навіть не знайшла вогнегасників у коледжі.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News