Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада Києва обіцяє всерйоз взятися за екологію

Вівторок, 17 грудня 2019, 16:29
Влада Києва обіцяє всерйоз взятися за екологію

Місцева влада Києва планує у 2020 році розпочати впровадження проекту комплексного моніторингу повітря.

Джерело: заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, якого цитує офіційний портал столичної влади

Деталі: Загалом проект передбачає 27 сучасних автоматизованих пунктів комплексної оцінки якості повітря.

У бюджеті Києва на 2020 рік закладено 40 млн грн на систему моніторингу. На початку наступного року буде проведена тендерна закупівля. Дві пілотні станції розмістять у Дарницькому та Дніпровському районах, де особливо складна ситуація зі станом повітря.

Пряма мова: "Наступного року ми плануємо розпочати два масштабні проекти – впровадження стаціонарної системи моніторингу якості повітря та будівництво системи хімічного очищення на сміттєспалювальному заводі "Енергія", що зменшить у п’ять разів кількість забруднюючих речовин".

Додатково: За словами Пантелеєва, також планується змінити парадигму в питанні поводження з відходами, починаючи від сортування на побутовому рівні і закінчуючи впровадженням сучасних технологій переробки сміття, що дає змогу отримувати теплову та електричну енергію.

Чому це важливо: Влітку 2019 року забруднення повітря в Києві сягнуло особливо високого рівня завдяки загазованості і несприятливим метеорологічним умовам.

Знати більше: Що не так з повітрям у Києві. Пояснює екоактивістка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: