Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики влаштовують провокації на КПВВ – прикордонники

Понеділок, 23 грудня 2019, 16:37
Бойовики влаштовують провокації на КПВВ – прикордонники

Держприкордонслужба заявляє, що бойовики влаштовують провокації на КПВВ: навмисно створюють чергу, а на ніч масово пропускають людей, чим наражають громадян на небезпеку.

Джерело: сайт Держприкордонслужби

Дослівно: "Проросійські найманці навмисно створюють чергу, а після визначеного часу роботи КПВВ масово пропускають людей на підконтрольну українській владі територію.

Такі дії несуть потенційну загрозу для життя та здоров’я громадян, оскільки перетин лінії розмежування в темний час, або взагалі – залишення людей на ночівлю в так званій "сірій зоні" може значного загострити безпекову ситуацію".

Деталі: У грудні такі провокації фіксували на КПВВ "Гнутове", "Новотроїцьке" та "Майорське".  

 

Було 5 випадків, коли після 17:00 з тимчасово окупованої території України прибувала значна кількість громадян та автомобілів. Тоді за рішенням командувача Об’єднаних сил роботу зазначених КПВВ продовжували.

Загалом з початку грудня після завершення роботи КПВВ українські прикордонники додатково оформили і пропустили через лінію розмежування 266 громадян, в тому числі 14 дітей.

Водночас Держприкордонслужба нагадала, що взимку КПВВ працюють з 08:00 до 17:00 і закликала громадян враховувати це при плануванні своїх поїздок.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування