Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Складне узгодження контрактів з "Газпромом" триває – Нафтогаз

Понеділок, 23 грудня 2019, 21:34
Складне узгодження контрактів з Газпромом триває – Нафтогаз

Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що наразі ще триває складне узгодження контрактів з російським "Газпромом".

Джерело: пост Вітренка у Facebook

Пряма мова: "Я не можу зараз "розкривати всі карти". У нас триває складне узгодження контрактів, і поки вони не підписані, я не можу бути повністю відвертим, щоб не погіршити нашу позицію".

Деталі: Вітренко додав, що у таких випадках, "годиться казати щось на кшталт "stop зрада, do перемога".

Що було раніше: Вітренко назвав "складним для всіх сторін компромісом" газовий контракт з російським "Газпромом". Він додав, що домовилися, що "Газпром" виплатить 3 мільярди доларів "живими грошима" до кінця цього року, а транзит буде продовжено.

Передісторія:

  • 20 грудня представники Єврокомісії, України та РФ досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій.
  • За підсумками переговорів у Мінську Росія та Україна підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну й врегулювання взаємних вимог.
  • Кабмін оприлюднив протокол зустрічі та компаній цих країн (ООО "Оператор газотранспортної системи України", НАК "Нафтогаз України", ПАО "Газпром"). 
  • Домовленості передбачають підписання контракту на 5 років з можливістю пролонгації ще на 10 років, мінімальний обсяг 65 млрд кубометрів газу в перший рік і по 40 млрд кубометрів – у наступні 4 роки, відкликання майбутніх судових позовів "Нафтогазу" і "Газпрому", згоду "Газпрому" виплатити Україні грошима до Нового року більше 2,9 млрд доларів згідно рішення Стокгольмського арбітражу. 
  • Усі документи мають бути підписані до кінця поточного року. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування