Зеленський вирішив звільнити голів двох ОДА

Вівторок, 24 грудня 2019, 14:40
Зеленський вирішив звільнити голів двох ОДА

Президент Володимир Зеленський вирішив звільнити голову Закарпатської ОДА Ігоря Бондаренка і главу Львівської ОДА Маркіяна Мальського.

Джерело: про це він заявив на засіданні Ради розвитку громад та територій

Пряма мова Зеленського: "Ми знаємо, яка складна ситація у нас з кадровою політикою у нашій країні, які не дуже високі заробітні плати у чиновників... Це виклик. Ми розуміємо, що ніхто з вас не бере хабарі, але ще потрібні конкретні результати...

Я хочу подякувати двом головам облдержадміністрацій, я прийняв рішення їх звільнити. Не через те, що вони недосвідчені чи не чисті на руки, а тому що ми не побачили у цих двох областях жодного результату.   

Я хочу подякувати голові Закарпатської обласної адміністрації Ігорю Бондаренку і голові Львівської обласної державної адміністрації Маркіяну Мальському".

Деталі: Мальський згодом написав, що повертається до адвокатської діяльності.

Бондаренко і Мальський очолювали ОДА з початку липня 2019 року. На посадах вони пробули менш пів року.

Мальський – 34-річний юрист. Працює адвокатом в об'єднанні Arzinger, де очолює Західноукраїнську філію. До цього був юристом в групі міжнародного арбітражу в компанії Freshfields Bruckhaus Deringer в Парижі.

З 2016 року – почесний консул Австрії у Львові. Є позаштатним радником голови Львівської облдержадміністрації з питань зовнішньоекономічної діяльності, а також заступником голови Консультативної ради при прокуратурі Львівської області.

Член правління Української арбітражної асоціації та Координаційної ради регіонального офісу Європейської бізнес-асоціації.

У минулому скликанні Верховної Ради був помічником на громадських засадах депутата Михайла Хміля від "Батьківщини".

Бондаренку 55 років. У біографії Бондаренка, яку показали міністрам, зазначено, що з 2010 року він тимчасово не працює.

Закарпатські медіа називають Бондаренка успішним бізнесменом – він є засновником кондитерського дому "Bondarenko" та мережі закарпатських кав'ярень.

На сайті президента зазначено, що Бондаренко починав кар'єру військовослужбовцем. Після звільнення внаслідок скорочення ЗСУ на початку 1990-х став приватним підприємцем.

На початку 2000-х почав державну службу, де пройшов шлях від заступника глави Мукачівської райдержадміністрації до директора департаменту Міністерства юстиції.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування