Співробітники Шарія скаржаться на цькування у суді над Кузьменко

Вівторок, 24 грудня 2019, 17:38
Співробітники Шарія скаржаться на цькування у суді над Кузьменко

У соцмережах двоє співробітників, які працюють на відеоблогера Анатолія Шарія, скаржаться на цькування біля суду, де розглядали апеляцію на запобіжний захід підозрюваній у причетності до вбивства Павла Шеремета Юлії Кузьменко.

Джерело: Facebook-сторінки працівників sharij.net Дмитра Кучера та Антоніни Бєлоглазової, пресслужба поліції Києва

Дослівно Кучер: "Коли я виходив з будівлі суду, невідома мені жінка почала кричати "журналіст Шарія"! Мене відразу оточило 50 осіб з групи підтримки Юлії Кузьменко. Погрожували, ставили дурні питання. Невідомий мені чоловік завдав мені три удари ногою в ногу. Інший облив сечею".

Деталі: Бєлоглазова пише, що все почалося з того, що на неї "навалилася дика юрба, намагаючись виштовхнути з залу суду". Їй нібито погрожували і обзивалися.

Голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко написав у Facebook, що Бєлоглазова отримала синяки та подряпини, коли її виштовхували із зали суду. Він додав, що дівчина змушена була викликати швидку та звертатися до Нацполіції.

У поліції ситуацію наразі не коментували. На телефонні дзвінки у поліції столиці не відповідають.

Томіленко заявив, що у суді лунали погрози представниці "Страна.ua" Юлії Корзун, також нецензурна лайка звучала на адресу телеканалів "112", "ZIK" та "NewsOne", а працівниці телеканалу "ЗІК" Аллу Жизневську нібито ударили по руках, аби не знімала на телефон та перешкоджали під час включення у прямий ефір.

Пізніше у поліції повідомили, що за даним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 ККУ (погроза або насильство щодо журналістів).

Відзначається, що до правоохоронців із заявами про протиправні дії звернулися троє осіб.

Що передувало: 24 грудня Апеляційний суд Києва відмовився відпускати з-під варти лікарку і волонтерку Юлію Кузьменко, підозрювану у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Після брифінгу МВС 12 грудня, де правоохоронці заявили, що підозрюють у причетності до злочину 5 осіб, Шарій активно висвітлював свою позицію на відеохостингу.

Нагадаємо:

  • Видання "Шарий.net" належить проросійському блогеру Анатолію Шарію, який наразі проживає за межами України й переховується від слідства.
  • Видання "Страна.ua" також відоме маніпуляціями та проросійськими поглядами, про що, зокрема, свідчать моніторинги "Детектор медіа".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...