Розстріли на Майдані: ГПУ провела слідчий експеримент

Четвер, 26 грудня 2019, 16:35
Розстріли на Майдані: ГПУ провела слідчий експеримент

Прокурори Генпрокуратури провели слідчий експеримент у провадженні за фактом перешкоджання мирним акціям протесту у листопаді 2013 – лютому 2014 року на Майдані Незалежності.

Джерело: сайт ГПУ          

Деталі: У четвер пресслужба ГПУ повідомляє, що слідчий експеримент мав місце 24 грудня.

У ньому брав участь свідок у кримінальному провадженні за фактами перешкоджання проведенню акцій Євромайдану "з метою підтвердження показів інших свідків щодо пострілів в сторону готелю "Україна" з місця, де знаходились правоохоронці".

Чому це важливо: В ГПУ зазначають, що в зв’язку з передачею слідства від Генеральної прокуратури до уповноважених органів досудового розслідування (за законом прокуратура втратила функцію слідства з 20 листопада 2019 року) певні слідчі дії в провадженнях щодо подій на Майдані Незалежності в Києві в 2013-2014 роках проводять прокурори ГПУ.

Що було раніше: ЗМІ повідомляли, що українська сторона планує в межах обміну полонених передати бойовикам ОРДЛО колишніх "беркутівців", обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року.

Згодом адвокат Валентин Рибін заявив, що Україна, незважаючи на досягнуті 23 грудня домовленості, виключила зі списків на обмін колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування