Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий голова Інституту нацпам’яті каже, що буде не розворот, а "кут нахилу"

П'ятниця, 27 грудня 2019, 03:37
Новий голова Інституту нацпам’яті каже, що буде не розворот, а кут нахилу

Новий керівник Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович заявив, що його робота не буде "розворотом в інший бік" у порівняні з попередником Володимиром В’ятровичем, однак відмінності будуть.

Джерело: ефір програми "Нині вже" на hromadske

Пряма мова: "Кут нахилу є, все-таки маю реальність – є поле, і в цьому полі інформаційному багато хто оцінював Інститут так, що потрібно більше уваги зосередити на діалог, комунікацію, роботу з громадами і т. д. Я чую ці оцінки і відповідно буду робити різні акценти щодо цього...

Тут питання риторики, питання спілкування з громадянами, і питання зв’язку, змісту роботи і комунікацій.

Дуже часто Інститут здійснював декомунізацію виключно в рамках закону і процедур доволі цивілізованих, а цитати і, скажімо так, послідовники дуже сильно перегинали палицю: це починаючи з того, як ставились до об’єктів радянської спадщини, в тому числі мистецької, і закінчуючи тим, як подавалися перейменування.

Наприклад, коли хтось під виглядом декомунізації намагався переназвати якісь об’єкти чи вулиці, які скоріше підпадають не під декомунізацію, а є спадщиною імперською російською".

Деталі: Очільник Інституту національної пам’яті наголосив, що не проти перейменувань і таких об’єктів, але робити це треба за законом і "називати речі своїми іменами".

Також Дробович заявив, що хоче "більше діалогу в українському суспільстві".

При цьому він не вважає, що за минулого керівника УІНП йшов у радикально неправильному напрямку.

Передісторія:

  • У вересні з посади голови Інституту нацпам'яті пішов Володимир В’ятрович. А 3 грудня він офіційно став народним депутатом та увійшов до фракції партії "Європейська солідарність".
  • Кабінет міністрів обрав новим очільником Інституту національної пам’яті керівника освітніх проєктів меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" Антона Дробовича.
  • В’ятрович назвав призначення Дробовича "розворотом в інший бік".   

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...