Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місія ООН розкритикувала звільнення ексберкутівців

Понеділок, 30 грудня 2019, 21:32
Місія ООН розкритикувала звільнення ексберкутівців

Передача в ОРДЛО п'ятьох ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані, в рамках обміну утримуваними 29 грудня ускладнить правосуддя і дотримання права жертв на справедливість.

Джерело: Моніторингова місія Організації об'єднаних націй з прав людини в Україні

Дослівно: "Ми поділяємо занепокоєння жертв та родичів загиблих на Майдані. Передача п’яти співробітників спецпідрозділу "Беркут", яких звинувачують у вбивстві 48 та пораненні 80 протестувальників 20 лютого 2014 року, на територію, контрольовану самопроголошеними "республіками", суттєво ускладнить відправлення правосуддя та дотримання права жертв на справедливість. 

Раніше, у цій же справі, зусилля Генеральної прокуратури заочно притягнути до відповідальності інших співробітників "Беркута", які втекли з країни, виявилися безрезультатними".

Що передувало: Звільнений з російського ув'язнення Олег Сенцов висловив думку, що Україна має повертати своїх громадян з полону РФ та бойовиків ОРДЛО, але не ціною паплюження цінностей.

30 грудня у партії "Європейська Солідарність" заявили, що Росія кілька років вимагала обміняти на заручників терористів і бійців "Беркуту", але за часів президентства Петра Порошенка вдалося звільнити з полону більш як 3000 українських громадян без виконання неприпустимих вимог Кремля.

Знати більше: "Беркут", бойовики та харківські терористи. Чи зможе колись Україна покарати винних

"Легалізація ЛДНР" та перемога Путіна: яким був обмін на Донбасі очима західних ЗМІ

Передісторія: 

  • 29 грудня на КПВВ "Майорське" відбувся обмін утримуваними особами між Україною і ОРДЛО.
  • В Україну повернули 76 осіб. Україна видала 127 утримуваних осіб, при цьому готова була видати 141 особу, але 14 осіб відмовилися повертатися на територію ОРДЛО.
  • В рамках обміну Україна віддала бойовикам бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на Донбасі на їхньому боці, та п’ятьох ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: