На пожежі в Одесі зник директор інституту НАН

Четвер, 5 грудня 2019, 10:54
На пожежі в Одесі зник директор інституту НАН

Під час пожежі в будівлі одеського коледжу безвісти зник директор Інституту біології південних морів НАН Борис Александров та працівниця Інституту Галина Іванович.

Джерело: Facebook-сторінка міністерки освіти і науки Анни Новосад

Дослівно: "Безвісти зниклими є 14 людей, серед яких і директор Інституту біології південних морів НАН Борис Александров та працівниця Інституту Галина Іванович".

Деталі: За словами Новосад, наразі у лікарнях Одеси перебувають ще 29 людей. Частина з них, як пише міністерка, у вкрай важкому стані.

Водночас, за даними служби з надзвичайних ситуацій, внаслідок пожежі постраждало 27 осіб (з них 13 підлітків та 7 співробітників ДСНС).

Пожежа охопила приміщення одразу кількох установ: Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також Інституту археології, Інституту біології південних морів НАН та Бюро технічної інвентаризації міста.

Пожежники борються із вогнем уже добу, але пожежу досі не вдалось ліквідувати.

Лише після ліквідації рятувальники зможуть провести розшукові роботи у приміщенні.

4 грудня вогнеборцям вдалося локалізувати пожежу.

За даними станом на ранок 5 грудня, єдина загибла наразі – 16-річна студентка Ксенія Бабенко.

Новосад також повідомила, що 5 грудня відбудеться Рада директорів коледжів Одеської області. Під час Ради буде вирішено питання про перенесення навчання студентів коледжу в інші будівлі.

Раніше повідомлялося, що у пожежі загинула викладач Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу Ганна Бородюк. Проте у результаті впізнання тіла родичами ця інформація не підтвердилась.

Передісторія:

  • Вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3 поверсі виникла пожежа
  • У результаті займання загинула неповнолітня.
  • Міський голова Одеси Геннадій Труханов припустив, що у будівлі не було опалення і пожежа могла статися у зв’язку з тим, що в коледжі користувалися електрообігрівачами.
  • Мер оголосив в Одесі дводенну жалобу через пожежу в коледжі.
  • За словами студентів, під час пожежі у коледжі не пролунало тривожних сигналів чи оголошень, багато учнів не відразу дізналися про займання.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування