Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Труба заявляє, що до його прослушки причетний працівник ДБР

Четвер, 5 грудня 2019, 13:01

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявляє, що до прослуховування його кабінету причетний працівник ДБР.

Про це він розповів у четвер під час розмови із журналістами.

"З приводу прослуховування. До цього причетні правоохоронці. Але відповідь остаточну повинно надати слідство", - сказав він, додавши, що до прослуховування "причетний діючий працівник ДБР".

Труба також розповів, що техніка для прослуховування була встановлена в період, коли розпочали відкривати перші кримінальні провадження щодо експрезидента Петра Порошенка.

На питання, чи його голос був на злитих в мережу записах, він відповів "Проблема не в тому, чий там голос. Ці розмови, які є, вони не відбувались. 21 століття. Ми можемо скомпілювати будь що, будь який голос".

За словами Труби, злиті записи скомпільовані. Він ще раз підтвердив, що спілкувався із головою Офісу президента Андрієм Богданом, проте не обговорював із ним питань "переслідування Порошенка".

Читайте також:  "Трубу зірвало. Як і за що Зеленський і Рада розігнали керівництво ДБР"

Передісторія:

  • 21 вересня Труба заявив, що виявив у робочому кабінеті апаратуру для прослуховування, вмонтовану у вентиляційну систему. 
  • Увечері 19 листопада в месенджері Telegram з'явився анонімний канал під назвою "Трубу прорвало", де викладають аудіозаписи, зроблені нібито в кабінеті керівника ДБР і на яких чутно схожий на його голос.
  • Роман Труба назвавзаписи, оприлюднені у Telegram-каналі "Трубу прорвало", провокацією, але відмовився коментувати, чи там звучить саме його голос.
  • На записах одного зі співрозмовників імовірний Труба називає "Андрій", "Андрій Йосипович" (можливо, керівник Офісу президента Андрій Богдан).
  • На одному з аудіозаписів голос, який нібито належить Трубі, обговорює з іншим чоловіком "підозру по Уляні" (ймовірно, мова про ексочільницю МОЗ Уляну Супрун, – ред.) і просить "підготувати довідки", бо він іде на "доповідь до Володимира Олександровича".
  • Також на записах обговорюють, що заступники Труби фігурують на плівках НАБУ, знятих в кабінеті у судді Вовка.
  • Крім того, на записах нібито є голос заступника Богдана Андрія Смирнова, який дає вказівки кого допитувати, кого "підвісити", а кого "доганяти".
  • На записах нібито Труба зупиняє обшуки на підприємствах Костянтина Жеваго, обговорює те, що п’ятий президент Петро Порошенко не прийшов на допит, і те, що під час візиту МВФ не треба чіпати Приватбанк и НБУ. У
  • ДБР є 13 проваджень,фігурантом яких є п’ятий президент України Петро Порошенко, розпочатих зокрема за заявами колишнього першого заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.
  • Верховна Рада 3 грудня перезавантажила ДБР, завдяки чому Роману Трубі доведеться залишити свою посаду.

Соня Лукашова, Олександр Шумілін, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...